Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
Darovat úklid Darovat úklid
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Zanesené kanály mohou být vážným problémem nejen při deštivých dnech! Nezanedbávejte čištění kanalizace.

Problémy se zanešenou kanalizací mohou nastat kdekoli, a to i bez přívalových dešťů, které často tento problém umocňují, protože veškerá voda se pak valí po silnici. Dalším problémem, který je pro zanesenou kanalizaci typický, je pak velmi nepříjemný zápach, který asi každý zná. Nejspolehlivějším řešením je zpravidla správná prevence, a to formou pravidelného čištění. Odborníci si však dokáží poradit i s již ucpanou kanalizací.

Jak na nejúčinnější čištění kanalizace?

Co se týče čištění kanalizace je možné zvolit více různých postupů, jako základní a nejúčinnější se používá čištění kanalizace vysokým tlakem vody. To je skvělou volbou pro kanalizace a trubky s širokým profilem. Tlaková voda totiž dokáže rozmělnit většinu možných překážek a následně nečistoty odplavit.

Pokud se jedná o ucpané odpadní potrubí vyhledá odborník i pravděpodobnou příčinu ucpávání a následně je možné dané místo opravit třeba pomocí frézování.

V případě, že by se jednalo o ucpání trubky s užším profilem často se místo tlakového čištění používá i výkonná motorová čistící spirála, která je základem pro strojní čištění kanalizace.

Jak probíhá vlastní čištění kanalizace?

Každý úkol je jinak náročný, protože důvody ucpání kanalizace jsou rozlišné. Někdy tak stačí propláchnout kanalizaci jednou, jindy je nutné celý proces několikrát opakovat, než bude potrubí opravdu čisté. Díky tomu se vyhnete opakovaným výjezdům specializovaných firem.

V každém regionu působí různé specializované firmy, které se čištění kanalizace a odpadního potrubí věnují. Nejlépe je samozřejmě najdete v online prostředí, stačí jen zadat do vyhledávače jednoduchý dotaz, koho a kde hledáte, třeba „čištění kanalizace chrudim“.

Nejlepší je prevence!

Aby se neucpávala kanalizace či odpadní potrubí je potřeba se zbavit několika významných českých zlozvyků, z nichž jsou některé i zákonem zakázané.

V domácnosti nevylévejte použitý olej do dřezu nebo WC, tento tuk po zchladnutí v trubkách ztuhne, díky čemuž se bude potrubí postupně zanášet, až bude zcela ucpáno. Navíc tento tuk v odpadech silně zapáchá, což je zřejmé zejména v horkých letních dnech nebo při zvýšené vlhkosti vzduchu.

Obdobně to platí i o vylévání olejů, ředidel a dalších chemikálií do kanalizace, nejen, že se může ucpat, ale hlavně výpary z těkavých látek mohou zahořet. Navíc vám za to hrozí vysoká pokuta.

V koupelnách se pak o ucpávání trubek často postarají vlasy, nesplachujte tedy vlasy po vyčesání do umyvadla, ale vyhoďte je do koše.

Nezapomeňte na pravidelné preventivní čištění odpadů, které byste měli provádět aspoň jednou za měsíc. Dnes se již nejedná o nijak složitý úkol.

Objednejte si úklid bytu
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky