Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
Darovat úklid Darovat úklid
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Vodovodní baterie dosloužila? Netrapte se s výměnou, poradíme, jak na to!

Tak jako ostatní vybavení naší domácnosti i vodovodní baterie má jen určitou životnost. Pokud už vaše vodovodní baterie kape nebo není její používání komfortní, přišel čas na její výměnu!

Kapající kohoutek může nepěkně zvýšit účet za vodu, starejte se o opravu hned!

Nejen energie, ale i voda v posledních letech výrazně zdražuje. Abyste nebyli při vyúčtování nemile překvapeni, je potřeba věnovat pozornost i kapajícím kohoutkům. Výměna vodovodní baterie je sice finančně náročná, ale někdy postačí jen výměna těsnění u vodovodní baterie a kapání nebo protékání konstrukcí rázem přestane. S těmito úkoly si pak zpravidla dokáže poradit každý ostřílený kutil, hlavní je však opravu neodkládat. Výměna vodovodní baterie navíc patří k činnostem, které by člověka měly potkat jen párkrát za život.

Kdy měnit celou baterii a kdy stačí jen těsnění?

Zejména lidé, kteří ještě výměnu vodovodní baterie neřešili, často tápou, zda je nutné měnit baterii celou nebo bude stačit pouze těsnění. Někdy to dokonce vyzkouší a použijí metodu pokus omyl, přitom řešení je jednoduché. Pokud vodovodní baterie kape v některém ze svých spojů, postačí vám pouze výměna těsnění u vodovodní baterie. Navíc je pravidlem, že těsnění postupně ztrácí své původní vlastnosti, a to mnohem rychleji než jiné části baterie.

Jak na výměnu těsnění u vodovodní baterie?

Stačí vypnout přívod vody, odpustit zbylou vodu z baterie a pak ji v místě, kde teče, rozebrat. Nyní uvidíte těsnění, které je potřeba nahradit.

Jak na výměnu vodovodní baterie?

To, že je výměna vodovodní baterie náročná, dokazuje četnost dotazů ve vyhledávačích ve tvarech jako „výměna vodovodní baterie návod“ nebo „výměna vodovodní baterie postup“. Základ je přitom jednoduchý. Vypněte přívod vody a nachystejte si vhodný klíč na výměnu vodovodní baterie. Následně odpusťte zbylou vodu a v případě stojánkové baterie povolte přívodní hadičky vody. Teprve pak můžete povolit samotnou vodovodní baterii. Novou baterii pak napojte v opačném sledu činností.

Netroufáte si na výměnu sami? Nemusíte hned volat drahé instalatéry!

Nejste jistí, zda byste zvládli baterii vyměnit správně? Objednejte si šikovného řemeslníka, který vám baterii vymění během pár desítek minut a vyjde vás o stovky korun levněji. S výměnou vodovodní baterie si totiž poradí i hodinový manžel, jehož hodinová sazba je o desítky procent nižší. Pojďte se na ceny za instalatérské práce podívat sami!

Objednejte si služby řemeslníka na hodinu v Praze
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky