Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
Darovat úklid Darovat úklid
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Jak na úklid společných prostor v bytovém domě, abyste se sousedy nehádali?

Jestliže bydlíte v bytě jistě víte, že úklid společných prostor v bytovém domě, může být předmětem mnoha sousedských rozbrojů. Jak dát úklidu řád, jež bude vyhovovat všem, aniž byste se stanovením pravidel dlouze stresovali, nebo jej probírali na schůzích družstva či sdružení vlastníků bytových jednotek hned několik schůzí?

Máme pro vás několik praktických tipů, kterými se řídí nejeden bytový dům v Česku. Seznamte se s nimi v následujících řádcích!

Dohodněte se, jakou formou chcete úklid společných prostor řešit

Než se pustíte do konkrétních návrhů, jak by se měl úklid provádět, či kdy, domluvte se s ostatními vlastníky bytů či nájemníky na tom, zda chcete dům uklízet svépomocí nebo jím za úplatu pověřit konkrétní osobu či úklidovou společnost. Úklid bytových domů dnes provádí řada společností, s velmi rozumnými cenami, ale i živnostníků. Pověřenou osobou pak samozřejmě může být i domovník či jiný obyvatel domu, který by tento úkol prováděl v pravidelných termínech a za úplatu.

Pokud budete úklid provádět svépomocí, přesně si stanovte, co všechno úklid zahrnuje a jak často je nutné úklid vykonávat. Nezapomeňte si stanovit i přesná pravidla, jak se budete v úklidu střídat. Těmto pravidlům je pak vhodné dát písemnou formu, aby si každý mohl své povinnosti dle potřeby připomenout.

V případě, že se rozhodnete úklid svěřit konkrétní osobně je důležitá správně stanovená cena za úklid bytového domu bez jakýchkoli kliček a dodatků. Trvejte na tom, aby byla s pověřenou osobou sepsána písemná dohoda o výkonu činnosti i odměně.

Pozor, ceníky úklidových služeb jsou často tajemstvím

Jestliže se s ostatními sousedy rozhodnete využít profesionálních úklidových služeb, vyberte si úklidovou společnost podle ceny, ale i zákaznických referencí. To, že tak postupuje spousta bytových družstvem či sdružení vlastníků jednotek dokazuje vysoká hledanost hesel jako „úklid bytových domů praha“ nebo „úklid bytových domů ceník“.

S výběrem podle ceny pak může nastat trochu problém, protože řada společností, které se zaměřují na úklid bytových domů své ceníky drží v tajnosti. To dokazuje i skutečnost, že již výše uvedený dotaz „úklid bytových domů ceník“ má téměř stejně vysokou hledanost jako pojem „úklid bytových domů praha“.

Případně můžete pověřit zástupce vašeho družstva či sdružení vlastníků jednotek pověřit sběrem obchodních nabídek. Není to nic složitého, pokud se obrátíte na firmu s transparentní cenovou politikou. Navíc můžete požádat jménem sdružení o nabídky, na což společnosti většinou reagují s vidinou pravidelného zisku i nižší cenou, než uvádí ceníky.

Jistě rychle zjistíte, že většina cen bude velmi podobná a vyjímat se budou spíše společnosti s podstatně vyšší cenovou nabídkou než ty, které by cenu podlézaly.

Objednat úklid společných prostor v bytovém domě
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky