Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
Darovat úklid Darovat úklid
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Malování patří k náročným činnostem, které běžně přenecháme na malířích. Jak se poprat s úklidem?

I když necháte malování na profesionálních malířích, po skončení jejich práce zůstává v interiéru pořádná spoušť. Než se tak budete moci v klidu kochat z nové výmalby, je potřeba pořádně uklidit.

Jak na úklid po malování?

Úklid po malování se dá zvládnout celkem rychle. Tedy v ideálních případech, kdy bylo vše, co se nedalo vystěhovat bylo přikryto igelitem a případné kapky barvy mimo igelit byly ihned setřeny. V opačném případě se dřině s kýblem a hadrem nevyhnete. Důležitá je tak hlavně vaše příprava před vlastním malováním.

Kapky barvy můžete z podlahy, parapetů, lustru či rámů oken odstranit opatrným seškrábnutím nebo vlhkým hadříkem. Pokud se vám barvu odstranit nedaří můžete si pomoci octem, ten je skvělým rozpouštědlem na různé typy nástěnných barev.

V případě, že se barva dostala na čalouněný nábytek nebo jiné tkaniny je postup podstatně složitější. Barvu je potřeba nejprve jemně odstranit klasickým kartáčem, který používáte třeba na ruce. Následně pak můžete volné tkaniny vyprat a čalounění vyčistit mokrou metodou.

Mnohem náročnější je pak úklid po malování, pokud byly seškrabovány předešlé nátěry barvy. Na podlaze totiž zpravidla zůstává kašovitá směs, která je tvořena vodou, v níž se rozpustili předešlé barvy. V takovém případě už často hledají lidé pomoc na internetu a zadávají dotazy jako „úklid po malování rady“ nebo „úklid po malování cena“. Cenu či odbornou pomoc přitom lidé často hledají až když zbytečně dřeli několik hodin.

Nechte úklid po malování na odbornících a vy si jen užívejte výsledku

Profesionální úklid po malování je dnes totiž cenově dostupný a nabízí jej každá spolehlivá úklidová firma. Specialisty tak najdete v každé lokalitě. Tyto firmy zpravidla poskytují komplexní služby za přívětivou cenu a lidé jež je využijí, zaplatí za úklid mnohem méně než ti, kteří si dopředu zadali inzerát ve stylu „úklid po malování brigáda“ nebo „hledám brigádníka na úklid po malování“. Stát se navíc může, že nasmlouvaný brigádník vůbec nedorazí a práce tak zase bude na vás. Pojďte se přesvědčit sami, že ceny za úklid po malování nejsou nijak vysoké a nezatíží tak příliš vaší peněženku!

Objednat úklid po malování
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky