Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
+420 910 922 400
Call center working hours: pondělí až sobota, 8:00 to 18:00. After 18:00, you can write to us via messengers
Darovat úklid Darovat úklid
Call center working hours: pondělí až sobota, 8:00 to 18:00. After 18:00, you can write to us via messengers
Call center working hours: pondělí až sobota, 8:00 to 18:00. After 18:00, you can write to us via messengers
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Úklid může být velmi nepříjemnou záležitostí. Jak se s ním vypořádat rychle?

Potřebuje vaše domácnost pořádný úklid, ale vy byste se radši vyrazili někam ven spolu s vašimi nejbližšími nebo přáteli? Nevěště hlavu i generální úklid se dá zvládnout rychle a jednoduše.

Máme pro vás pár tipů, jak zvládnout úklid, co nejefektivněji a bez zbytečné námahy. Navíc si při úklidu všech prostor poradíte s běžně dostupnými čistícími prostředky a drobnostmi, které běžně používáte v domácnosti, jako je citron, jedlá soda nebo ocet.

Vyhraďte si na úklid dostatek času

Abyste se s úklidem zbytečně nestresovali, je potřeba si jej předem naplánovat a vyhradit si na něj dostatečný čas. Asi znáte situace, kdy začnete uklízet a náhle musí odběhnout k jiné akutnější činnosti. Zpravidla pak místo návratu k původní činnosti přichází na řadu prokrastinace, protože mezitím někdo z rodiny zase zasedne sedačku, nebo si děti vytáhnou hračky. A vaše původní úsilí přijde vniveč.

Nejpracnější bývá zpravidla úklid koupelny a kuchyně

Uklidit obytné pokoje nebývá nijak náročné, stačí když budete postupovat od shora dolů, aby vám pak nečistoty ve formě prachu nebo drobků nepadaly na čerstvě vysátý nebo dokonce vyčištěný koberec. Pak už jde úklid poměrně snadno a rychle.

Náročnější však bývá úklid kuchyně nebo koupelny, kde je potřeba nejen utřít prach, ale očistit i stěny. V kuchyni je zpravidla pokrývá mastný povlak od vaření různých pokrmů. V koupelně pak bojujete nejen s nečistotami, ale i vodním kamenem. V tom vám mohou pomoci základní kuchyňské suroviny, o kterých jsme se zmiňovali výše.

Na spáry mezi dlaždičkami je skvělým pomocníkem pasta z jedlé sody a vody. Tuto pastu naneste kartáčkem na spáry a nechte aspoň hodinku odpočinout. Následně si nalejte ocet do rozstřikovače a směs ze sody postříkejte. Nelekejte se, že směs začne pěnit chvilku počkejte a následně ji setřete. Obdobně může postupovat i při čištění trouby nebo jiných mastných usazenin.

Spolehnout se můžete na profesionály

Abyste nemuseli přátelům říkat, že s nimi zase nemůžete vyrazit „bo uklid“, jak by řekli Ostraváci, můžete úklid přenechat na profesionálech, kteří jej zvládnou rychle a účinně a dnes už i za rozumné peníze. Dnes už to není ostuda nebo přežitek, což dokazují data z analýz klíčových slov. Pojmy „uklidove sluzby“ nebo „uklid“ dnes každý den hledají desítky až stovky lidí podle aktuální sezóny.

U kvalitních úklidových služeb jistě najdete skladbu služeb přesně podle vašich potřeb. Nezapomeňte se podívat, co vše obsahuje náš základní úklid a případně si přiobjednejte z širokého portfolia dodatkových služeb.

Objednat úklid bytu
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky