Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
+420 910 922 400
Call center working hours: pondělí až sobota, 8:00 to 18:00. After 18:00, you can write to us via messengers
Darovat úklid Darovat úklid
Call center working hours: pondělí až sobota, 8:00 to 18:00. After 18:00, you can write to us via messengers
Call center working hours: pondělí až sobota, 8:00 to 18:00. After 18:00, you can write to us via messengers
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

O úklid činžovních domů se dnes zpravidla stará pronajímatel. Nezapomeňte na tuto povinnost!

Trend nájemního bydlení je v České republice stále na vzestupu. Není se čemu divit, když ceny nemovitostí stále rostou a málokdo tak dnes dosáhne na hypotéku, aby si pořídil vlastní bydlení.

Být majitelem činžovního domu je tak samozřejmě velmi výhodné, nesmíte však zapomínat na skutečnost, že kromě příjmu přichází i řada starostí a povinností, kterým musíte jako majitel nájemního domu dostát. Mezi ně pak patří i úklid činžovních domů o který se můžete postarat sami, ale najít si i vhodnou profesionální pomoc.

Jak se rozhodnout mezi úklidovou společností a brigádníkem na úklid činžovního domu?

O úklid činžovních domů se v Praze starají ve většině případů profesionální úklidové společnosti, ale i malí živnostníci, někdy je také uzavírána dohoda o provedení práce, což dělá z úklidu činžovního domu skvělou brigádu. Co z toho, je však pro vás výhodnější?

V případě společnostní, které provádějí úklid činžovních domů musíte počítat s trochu vyšší cenou. Nemusíte se však starat o nákup chemických přípravků pro úklid či potřebných strojů, třeba na hloubkové čistění PVC podlah, které jsou v chodbách nájemních domů velmi oblíbenou podlahovou krytinou.

Jestliže se rozhodnete najmout si živnostníka, který se specializuje na úklid bytových či komerčních prostor, jistě ušetříte oproti velké firmě stovky korun měsíčně. Musíte však počítat s tím, že v případě nemoci nebo dovolené paní na úklid nemusí být zajištěn zástup, jak tomu bývá u větší úklidových společností.

Další možností je najmout si brigádníka na úklid, s nímž uzavřete dohodu o provedení práce nebo pracovní činnosti. Tato varianta vychází většinou ekonomicky nejvýhodněji, musíte však brát v potaz riziko, že brigádník může onemocnět nebo ze dne na den s prací lidově řečeno šlehnout. Na druhou stranu nového brigádníka většinou najdete rychle a snadno, protože výraz „úklid činžovních domů praha brigáda“ hledají denně i desítky lidí.

Jak najít vhodnou úklidovou společnost pro úklid činžovního domu?

Největší nabídku úklidových služeb nabízí samozřejmě online prostor, kde tuto službu hledají s heslem „úklid činžovních domů praha“ desítky až stovky lidí či společností denně. Skvělou volbou je však volit na základě doporučení vašich známých a dalších zákaznických referenci.

Dalšími parametry podle, kterých byste měli volit firmu pro úklid činžovního domu je samozřejmě cena, ale i možnost rezervace termínu pravidelného termínu úklidu, ale také podle přesnosti popisu jednotlivých poskytovaných služeb. Pod stejnou cenou a názvem se totiž mohou ukrývat poněkud rozdílné činnosti, díky čemuž nejsou některé nabídky stejně výhodné jako jiné.

Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky