Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
Darovat úklid Darovat úklid
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Udržujte svou pohovku jako novou díky správné údržbě!

Ať už je vaše pohovka ozdobou obývacího nebo dětského pokoje, zaslouží si pravidelnou, a hlavně šetrnou údržbu. Jen tak si zachová po dlouhá léta svůj původní vzhled, ale i funkčnost.

Vždyť právě pohovky či sedací soupravy patří k nejvýraznějším prvkům většiny interiérů, a to jak v bytových, tak i komerčních prostorech. Jak se správně starat o čalouněný nábytek, ať už se jedná o pohovku nebo sedačku naleznete v následujících řádcích.

Údržba musí být především pravidelná

Živé a jasné barvy si vaše pohovka zachová pouze v případě, že se o ni budete starat pravidelně a nenecháte na ní dlouhodobě ulpět nečistoty. Základem je především pravidelné vysávání všech dostupných částí pohovky, díky čemuž odstraníte volné nečistoty jako je prach, vlasy nebo chlupy zvířecích mazlíčků. Pokud navíc slouží rozkládací pohovka i pro občasné přespávání, jedná se o skvělou prevenci před množením roztočů, na něž jsou citlivý především alergici, astmatici a malé děti.

Kromě vysávání byste pak měli pohovku jednou ročně i vyčistit, vybrat si můžete mezi suchým a mokrým čištěním, podle toho, zda vám postačí povrchové čištění nebo je potřeba hloubkové čištění pohovky. To závisí především na míře znečištění pohovky, ale i typu skvrn. Znečištění, které by mohlo mít v budoucnu tendenci zapáchat, je vždy lepší odstranit za pomoci hloubkového tedy mokrého čištění. Jestliže máte doma malé děti nebo domácí mazlíčky, je vhodné, aby byla frekvence čištění pohovky častější. Optimálně jednou za čtvrt až půl roku.

Vlastní čištění pohovky

Než se pustíte do vlastního čištění je potřeba mít po ruce potřebný čistič pohovek, vhod pak přijde i kvalitní tepovač, který je vhodný pro suché i mokré čištění. Pokud takové zařízení nemáte můžete si jej pořídit, půjčit nebo se spolehnout na profesionální čištění pohovek.

Nejprve je nutné vysát nejen všechny čalouněné části pohovky, ale i bočnice. Více práce vám dá rozkládací pohovka s úložným prostorem, kde je potřeba vysát matraci na spaní, ale i samotný úložný prostor. Pohovku nechte v rozloženém stavu a můžete začít čistit s vhodným čistícím prostředkem. Zde si dejte pozor na to, abyste čistící prostředek nejprve vyzkoušeli na části pohovky, která není vidět a otestovali tak reakci s tkaninou. Následně s ním pracujte dle návodu výrobce.

Profesionální čištění pohovek

Nechcete utrácet peníze za různé čistící prostředky, které možná nepřinesou kýžený výsledek? Navíc nemáte vhodné nástroje a další vybavení, jež jsou pro účinné čištění potřeba? Zkuste se obrátit na profesionály. Služba čištění pohovek je dnes cenově dostupná a ušetříte si nejen čas, ale i námahu a mnohdy i peníze, pokud byste teprve testovali, jaké produkty textilie snese.

Profesionální služby dnes využívá hodně lidí, což dokazují data z sklik.cz a Google Ads, kde pojmy jako „cisteni pohovek“ nebo cisteni kobercu a pohovek“ nebo „čištění pohovek praha“ hledají desítky lidí denně a před Vánocemi či v období jarního úklidu se hravě vyšplhají i na stovku hledání. Rozhodně si tak nemusíte říkat že jste líní nebo utrácíte zbytečně moc peněz.

Objednat čištění pohovky
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky