Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
+420 910 922 400
Call center working hours: pondělí až sobota, 8:00 to 18:00. After 18:00, you can write to us via messengers
Darovat úklid Darovat úklid
Call center working hours: pondělí až sobota, 8:00 to 18:00. After 18:00, you can write to us via messengers
Call center working hours: pondělí až sobota, 8:00 to 18:00. After 18:00, you can write to us via messengers
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Pro voňavé a čisté prádlo je nutné věnovat pozornost i pravidelnému čištění pračky! Nezapomínáte na to?

Automatická pračka je dnes už považována za nezbytnou součást každé moderní domácnosti, spousta lidí zapomíná na její správnou údržbu, která může jednak výrazně prodloužit její životnost, ale i ovlivnit i výsledek každého praní. Jak tedy správně udržovat pračku a jak často provádět, které úkony?

Na základní čištění pračky nezapomínejte po každém praní

Velmi častou chybou, kterou stále určitá část lidí při používání pračky opakuje je, že po doprání uzavřou buben. Zcela přitom zapomenou na vlhkost, která v bubnu po doprání zůstává. Výsledkem pak může být velmi nepříjemný a obtěžující zápach plísně z bubnu pračky, který mnohdy ani vůně aviváže či pracího prášku nepřebije.

Kromě toho, že necháte otevřený buben je nutné otevřít i nádobku na prací prášek. Vhodné je pak po více cyklech vyčistit aspoň některé části pračky.

Při čištění pračky po praní věnujte pozornost především filtru, kde se jistě zachytila řada nečistot včetně prachu, vlasů a jiných chloupků. Hned po vlastním bubnu je totiž filtru nejčastější příčinou nepříjemného zápachu z pračky. Buben by pak měl čištěn tak, že nejdříve omyjete těsnění čistou vodou nebo mýdlovou vodou a následně vytřete vlastní buben pračky. Dostatečnou péči byste pak měli věnovat i dvířkům pračky, a to nejen zvenku, ale hlavně zevnitř.

Co dělat, když už se zápach dostavil? Pomůže ocet i speciální chemie!

Samozřejmě, že se může stát, že pračka začne zapáchat i když jste se o ni snažili správně pečovat. Voda totiž zůstává v mnoha jejích částech, v tuto chvíli můžete vyzkoušet originální chemii na čištění pračky, kterou koupíte v marketu či lepší drogerii.

Pomoci si však můžete i s tím, co máte běžně doma. Starou dobrou radou našich maminek a babiček je čištění pračky octem, který má dezinfekční a odmašťovací účinky, navíc je odvěkým protivníkem vodního kamene, což většině praček jen prospěje. Pro čištění pračky octem si nachystejte dva hrnky octa. Ty nalejte do bubnu pračky a následně pusťte pračku na program s nejvyšší teplotou vody. Po ukončení programu pračku otevřete a nechte vyschnout a vyvětrat.

I s čištěním pračky si můžete nechat pomoci! Pokud si nejste jistí, zda dokážete správně vyjmout filtr a vyčistit všechny nutné části, můžete se obrátit nejen na autorizovaný servis, ale hlavně na úklidové firmy, které vám pračku vyčistí mnohem levněji.

Čištění pračky nabízí mezi svými službami řada úklidových společností, jež mají osvědčené triky i na velmi odolné nečistoty a usazeniny. Kromě již výše uvedených osvědčeným babských rad mají totiž k dispozici i agresivnější chemii.

Objednat úklid bytu
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky