Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
+420 910 922 400
Call center working hours: pondělí až sobota, 8:00 to 18:00. After 18:00, you can write to us via messengers
Darovat úklid Darovat úklid
Call center working hours: pondělí až sobota, 8:00 to 18:00. After 18:00, you can write to us via messengers
Call center working hours: pondělí až sobota, 8:00 to 18:00. After 18:00, you can write to us via messengers
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Odolné skvrny z gauče, sedačky či matrace odstraníte tepováním!

I když se budete snažit sebevíc udržovat vaši domácnost čistou, sem tam se prostě nějaká ta skvrna, která se špatně čistí vyskytne. To platí zejména u koberců, čalouněného nábytku, ale i matrací.

Ačkoli je v posledních letech nejpopulárnější suché čištění, s některými skvrnami si neporadí tak efektivně, jako čištění mokré. Při mokrém čištění si však neporadíte bez kvalitního, a hlavně výkonného tepovače. Jak správně používat tepovače a na co všechno je můžete bez obav použít, najdete v následujících řádcích.

Co je to tepovač?

Tepovač, tepovací vysavač, extraktor, multifunkční vysavač, víceúčelový vysavač nebo čistič koberců je přístroj, který se používá především pro mokré, ale i suché čištění koberců či čalouněného nábytku. Tento přístroj svým vzhledem připomíná trochu větší vysavač a zpravidla obsahuje nádobku na čistou vodu s čistícím prostředkem, dále pak nádobku na špinavou vodu, čerpadlo a sací motor.

Na trhu se můžete setkat s různými modely tepovačů, které se liší nejen robustností svého provedení, ale především výkonem a cenou. Ty nejvýkonnější užívají především profesionální úklidové firmy, ekonomičtější varianty se pak hodí spíše pro domácnosti, ale je potřeba počítat se sníženým výkonem a s tím spojenými výsledky.

Pokud si nechcete tepovač půjčovat můžete si jej zapůjčit nebo si přímo objednat tuto službu. Dnes už to tak dělá spousta lidí, což dokazuje každodenní vysoká hledanost dotazů „tepovani gauce“ nebo „tepovani sedacek“.

Jak tepovač funguje?

Základním principem tepování je, že v prvním kroku vstřikuje čistící roztok do čištěné textilie, kde působí na nečistotu tak, že ji rozpustí. V druhém kroku pak roztok, který obsahuje i rozpuštěnou nečistotu vysajete. Ke vstřikování čistícího roztoku je používáno čerpadlo, k vysávání pak sací motor, proto je nezbytné přihlížet k výkonu daného tepovače.

Pustit se do tepování svépomocí nebo si najmout profesionály?

Tepování není samo o sobě nijak složité, důležitá je spíše správná příprava před čištěním koberců nebo čalouněného nábytku. Předtím než se pustíte do práce, je potřeba mít zakoupený vhodný čistící přípravek, který můžete používat ve vašem tepovači, ale i další příslušenství jakou jsou různé hubice na záhyby nebo kartáče. Pořizovací náklady jsou na to všechno poměrně vysoké a někdy jsou tak profesionální služby ekonomičtější volbou.

Pokud se rozhodnete pro vyhledání profesionálů, vhodné je vybírat firmu podle referencí od vašich známých nebo rozsahu jejich služeb a online referencí. Přes internet vyhledává služby jako „tepovani matrace“, „tepovani praha“ nebo „tepovani matrace praha“ mnoho lidí, což dokazují data z Google Ads či Sklik.cz.

Objednat čištění pohovky
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky