Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
Darovat úklid Darovat úklid
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Mytí oken, náročná a často nebezpečná činnost, kterou nemá asi nikdo rád. Jak si s ní hravě poradit?

V řadě průzkumů, které se týkali oblíbenosti jednotlivých domácích prací, vyšly dvě činnosti, které lidé neradi dělají. Na druhém místě se umístilo žehlení, na prvním nepřekvapivě mytí oken.

Na mytí oken můžete využít babské rady i moderní pomocníky

Rádi zapomínáme na to, že bychom okna měli mýt aspoň jednou v každém ročním období, a nejen v rámci jarního nebo předvánočního úklidu. Není divu, když mytí oken patří mezi fyzicky náročné činnosti a v případě, že bydlíte ve vyšších patrech je často i velmi nebezpečná.

Na druhou stranu pravidelná péče o okna, může výrazně prodloužit jejich životnost a zlepšit jejich funkčnost. Je to tak, že veškeré nečistoty, které ulpívají na oknech a rámech se mohou dostat do odtokových kanálků a ucpávat je. V zimních měsících se vám pak mohou okna rosit. Mytí oken je tedy činnost, která je nezbytná. S touto činností vám dnes mohou pomoci nejen osvědčené tipy našich babiček, ale i moderní technika.

Jak umýt okna rychle a se skvělým výsledkem?

Základem je správné počasí, pokud je příliš teplo, bude vám roztok na mytí oken zasychat příliš rychle a vzniknou nežádoucí čmouhy. V případě mrazivého počasí je pak mytí oken nejen nepříjemné, ale i více namáhavé, protože namrzlé nečistoty se hůře odstraňují.

Skvělým pomocníkem pro umývání oken je obyčejná voda a ocet. Právě ocet skvěle odstraňuje odolné mastné nečistoty a tím zabraňuje snadnému ulpívání dalších nečistot. Pokud jsou okna opravdu silně znečištěná může vám pomoci cibule. Silně znečištěná okna před mytím potřete rozpůlenou cibulí a následně je umyjte čistým octem, výsledek vás jistě mile překvapí.

K výborným výsledkům vám může pomoci i moderní přístroj na čištění oken, který může nejen automaticky aplikovat samotný čistící roztok, ale především vysává znečištěnou vodu. Ta by v případě, že by zůstala na oknech způsobila viditelné skvrny či efekt potečení.

Mytí oken můžete svěřit i profesionálům. Dnes už to není ostuda!

Stále více lidí využívá na mytí oken profesionální úklidové firmy, které vám umyjí okna za příznivou cenu. Mohou se tak věnovat dalším činnostem, které jim jdou více od ruky. Dokazuje to i hledanost výrazů jako je „mytí oken cena“ nebo „ceník mytí oken“. Právě dostupné ceny za mytí oken pak patří k předním argumentům pro využití profesionálů.

Podívejte se na náš ceník mytí oken sami a určitě budete mile překvapeni!

Objednat mytí oken v Praze
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky