Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
Darovat úklid Darovat úklid
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Zařizujete kuchyni nebo koupelnu? Tak vás jistě čeká i montážvodovodní baterie. Víte, jak na to?

Vodovodní baterie jsou nezbytnou součástí koupelen a kuchyní, na správné montáži pak závisí řada vlastností, zejména v ohledu na funkčnost, estetičnost a její životnost. Podívejte se na pár tipů!

Co si připravit pro montáž vodovodní baterie?

Montáž vodovodní baterie se trochu liší podle toho, zda se chystáte montovat nástěnnou nebo stojánkovou vodovodní baterii. V obou případech je postup poměrně snadný. Pravdou však je, že i tak v něm řada lidí tápe, což dokazuje třeba hledanost dotazů jako „montáž vodovodní baterie video“ nebo „vodovodní baterie montáž“. Pro montáž stojánkové baterie si nachystejte hasák a zkontrolujte, zda jsou součástí vodovodní baterie hadičky pro přívod vody.

Následně umístěte těsnicí kroužek na dřez nebo umyvadlo a pak provlékněte přívodní hadičky otvorem v dřezu nebo umyvadle. Nyní umístěte vodovodní baterii do středu, aby bylo těsnění kroužek s dřezem nebo umyvadlem.

Stojánkové baterie jsou vybaveny závitovou tyčí, na tu nyní nasuňte. Pozor na to, že je potřeba upravit její polohu tak, aby byla v jedné linii s vodovodní baterií a pevně ji utáhnout. Připojte hadičky k přívodům vody.

Ještě častěji pak při hledání na internetu setkáváme s dotazem montáž vodovodní baterie video baterie vanová. Pokud se rozhodnete pro montáž vodovodní baterie nástěnného typu, je postup následovný. Nejprve přišroubujte tzv. excentry do vodovodních přípojek ve zdi. Ideální je, aby vyčnívaly zhruba 42 mm. Následně utáhněte krytky excentrů, přilnuly ke zdi. Vezměte si vodováhu a zkontrolujte jejich vyrovnání a zda vyhovuje vzdálenost excentrů vybrané baterii. Nasaďte baterii a utáhněte. Pozor matice se nesmí dotýkat krytek excentrů.

S montáží vodovodní baterie se můžete setkat i na zahradě nebo v dílně

Zejména v prostorech, kdy se můžete snadno zašpinit se hodí mít po ruce zdroj vody. Lidé tak mají často v dílnách nebo na zahradě umyvadla, aby nemuseli chodit se špinavýma rukama do domu. V tomto případě však lidé většinou používají pouze baterie na studenou vodu, které jsou pro tyto účely dostačující případně je doplní průtokovými ohřívači.

Netroufáte si na montáž vodovodní baterie svépomocí? Obraťte se na naše řemeslníky!

Montáž vodovodní baterie není těžká, ale chce to čas a trochu zkušeností. Naši řemeslníci si s ní poradí, a to za pouhých pár sto korun. Přesvědčte se o tom sami!

Objednat služby řemeslníků v Praze
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky