Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
Darovat úklid Darovat úklid
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Kusové koberce jsou velmi populární, jak se však poprat s jejich údržbou?

Zejména v době, kdy jsou v domácnostech stále velmi populární plovoucí nebo dřevěné podlahy mají kusové koberce svou nezastupitelnou roli. Podle jejich barvy, velikosti a tvaru totiž mohou dodat interiéru trochu jiný nádech.

Hravě tak dosáhnete projasnění a optického zvětšení menších prostor, případně naopak velké prostory opticky zmenšíte a dodáte jim na malebnosti. Jaký kusový koberec si vybrat a hlavně, jak se o kusové koberce starat, zjistíte v následujících řádcích.

Jak vybrat kusový koberec?

Kusové koberce jsou velmi oblíbeným kouskem do obývacího pokoje, dětského pokoje, ale i ložnice. V současné době jsou moderní kusové koberce, které mají jednoduché designové provedení, jež podtrhne minimalistické rysy každého interiéru. V oblasti barev si pak můžete vybírat z opravdu široké barevné škály, takže najdete kousek, který bude pasovat k jakémukoli nábytku. O oblíbenosti těchto interiérových textilií svědčí i jejich hledanost na internetu, třeba výraz „kusové koberce ikea“ denně hledají desítky lidí.

Důležité je vybírat koberec především podle jeho rozměrů, aby k vybavení interiéru skvěle pasoval. Zamyslet byste se pak měli nad jeho údržbou kusové koberce s vysokým vlasem mají sice luxusní vzhled, ale je potřeba je častěji vysávat výkonným vysavačem. V případě, že máte chlupaté domácí mazlíčky se pak nejedná zrovna o nejšťastnější volbu, protože údržba bude opravdu náročná a častá.

Čištění kusových koberců nemusí být žádná věda!

Čištění kusových koberců je obdobné jako u koberců celoplošných ne-li jednodušší. V prvním kroku je nutné koberec zbavit pevných nečistot, a to za pomoci vysavače nebo vyklepání. Právě možnost kusový koberec jednoduše přestěhovat a vyklepat na čerstvém vzduchu patří k jeho velkým výhodám.

Teprve následovně přichází na řadu vlastní čištění kusových koberců. Zvolit si můžete suchou nebo mokrou metodu, k obojímu však budete potřebovat správné čistící prostředky a výkonný vysavač nebo tepovač. Následně pak postupujte při čištění podle instrukcí uvedených na zvoleném čistícím prostředku.

Pozor! Než se poprvé pustíte do čištění koberce novým čistícím prostředkem vyzkoušejte jej na místě, které není příliš vidět, a hlavně na hodně malé ploše. Předejdete tak plošnému odbarvení nebo jinému poškození koberce.

Čištění kusového koberce můžete svěřit profesionálům

Pokud nemáte na čištění koberce potřebné vybavení nebo si na něj z nějakých důvodů netroufáte, můžete se obrátit na profesionály. Profesionální čištění kusových koberců dnes není drahé a vy budete mít jistotu, že dostanete nejlepší možný výsledek. Tuto službu dnes sice nabízí široká škála úklidových společností. Často však mlží kolem svých cen a než je vám sdělí chtějí od vás kompletní kontaktní údaje. Přitom jsou tyto služby velmi oblíbené, vždyť pojmy jako „čištění kusových koberců praha“ nebo „čištění kusových koberců praha 9“ dosahují na internetu obecně vysoké pravidelné hledanosti.

Objednat čištění matrací
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky