Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
+420 910 922 400
Call center working hours: pondělí až sobota, 8:00 to 18:00. After 18:00, you can write to us via messengers
Darovat úklid Darovat úklid
Call center working hours: pondělí až sobota, 8:00 to 18:00. After 18:00, you can write to us via messengers
Call center working hours: pondělí až sobota, 8:00 to 18:00. After 18:00, you can write to us via messengers
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Jak vyprat potahy sedaček, židlí a matrací, aby byly stále krásné?

Abyste nemuseli příliš často hloubkově čistit čalouněný nábytek, je vhodné pořídit si potahy nebo nábytek se snímatelnými potahy. Jak se o ně správně starat, aby dlouho vypadaly jako nové a zůstaly tak ozdobou vaší domácnosti?

Jak často je prát? A kde všude najdou potahy ve vaší domácnosti své uplatnění. To a mnohem více najdete v následujících řádcích s několika zajímavými babskými radami, jež vás svou účinností a snadností překvapí.

Jak vyprat potah na matraci?

Většina matrací má v současné době snímatelné potahy, které můžete vyprat v automatické pračce. Obecně můžete potahy matrací prát na 60 °C, vždy se však přednostně řiďte pokynů od výrobce, které najdete na visačce u produktu. Aby byl potah znovu sněhově bílý můžete použít nejen speciální čistící prostředky, ale pomocníkem může být i obyčejná jedlá soda. Právě jedlá soda a ocet byly pravidelnými parťáky při úklidu našich babiček.

Pokud jsou na matraci zřetelné odolnější fleky od mastnoty, můžete je nejprve ošetřit pastou z jedlé sody a vody. Tuto směs nechte působit dvanáct hodin a pak ji vysajte nebo pořádně vyklepejte a pak potah na matraci vyperte.

Jak vyprat potah na matrace na sedačce?

Sedačky a sedací soupravy dostávají často pořádně zabrat. Skvělou ochrannou může být potah na sedačku, který jednoduše sejmete a vyperete v pračce. Potahy na sedačku perte návodu výrobce, zejména u červených odstínů si však dejte pozor na nízkou barevnou stálost těchto barev. Při praní je tak podle našich babiček vhodné do zásobníku přidat trochu octa, který působí i jako barevný ustalovač. Jen je nutné si dát pozor, zda můžete ocet ve vaší pračce použít, některé moderní modely totiž mohou být na použití octa citlivé.

Potahy jsou čisté a voňavé, ale samotná postel nebo sedačka je stále cítit?

Někdy se může stát, že i přes vyprání potahů zůstaly přítomny nepříjemné pachy. S těmi vám opět pomůže již zmíněná jedlá soda. Posypte matrace jedlou sodou, nechte sodu přes noc působit a ráno ji vysajte. Nežádoucí pachy by měly být pryč, v případě potřeby můžete postup opakovat.

Kde všude najdou uplatnění potahy?

Kromě potahů na matrace, křesla či sedací soupravy jsou stále populárnější i potahy na židle. Zejména v posledních letech totiž roste popularita celočalouněných kuchyňských židlích. Právě čalounění se pak především v prostředí kuchyně náročně udržuje čisté. Potřebnou ochranu tak poskytují již výše zmíněné potahy na židle, které seženete z různých materiálů, v rozličných barvách a samozřejmě s jednoduchou údržbou, protože jsou pratelné v automatické pračce.

Objednat čištění sedaček
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky