Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
+420 910 922 400
Call center working hours: pondělí až sobota, 8:00 to 18:00. After 18:00, you can write to us via messengers
Darovat úklid Darovat úklid
Call center working hours: pondělí až sobota, 8:00 to 18:00. After 18:00, you can write to us via messengers
Call center working hours: pondělí až sobota, 8:00 to 18:00. After 18:00, you can write to us via messengers
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Jak vyčistit sedačku rychle a jednoduše?

Sedačka tvoří pomyslné srdce obývacího pokoje, kde trávíte čas se svými blízkými. Často tak dostane pořádně zabrat, zejména pokud máte doma děti nebo domácí mazlíčky. Aby si udržela vzhled jako nová, je potřeba se pravidelně věnovat její péči.

Čištění sedačky se doporučuje provádět aspoň jednou za půl roku, pokud máte doma malé děti nebo mazlíčky pak aspoň jednou za dva až tři měsíce. Na naše rady a tipy, jak vyčistit sedačku se můžete podívat níže.

Jak vyčistit sedačku bez zbytečné dřiny?

Existuje několik zásadních pravidel, jak vyčistit sedačku, aby byl výsledek více než uspokojivý. Základem je provádět údržbu opravdu pravidelně a v případě, že dojde k nějakému výraznějšímu znečištění s dalším čištěním neotálet. Než se pustíte do vlastního čištění sedačky, je nutné odstranit všechny její volné části jako jsou třeba polštáře či přehozy. Pokud je to možné, dejte povlaky na polštáře vyprat a stejně tak případný přehoz nebo potah sedačky.

Následně zbavte sedačku volných nečistot ve formě prachu, drobků, chlupů nebo vlasů prostým vysátím. Na vysávání si dejte opravdu záležet, protože při hloubkovém čištění sedačky byste rozpustili i tyto nečistoty, jež lze odstranit jednodušeji.

Teprve následovně se můžete pustit do vlastního čištění sedačky, a to buď suchou nebo mokrou metodou. Ačkoli je čištění suchou metodou jednodušší, doporučujeme provádět hloubkové čištění mokrou metodou, která kromě znečištění eliminuje i nežádoucí pachy či mikroorganismy.

Nelamte si hlavu s tím, že nevíte jak na to, podle skliku hledá tyto rady: „jak vyčistit látkovou sedačku“ a „jak vyčistit textilní sedačku“ mnoho lidí, a právě proto, vám přinášíme přehledný návod pro oba případy.

Čím vyčistit sedačku?

Pokud tápete, čím vyčistit, zkuste se podívat na doporučení výrobce vaší sedačky nebo se zeptejte u prodejce. Obecně se doporučuje před prvním použitím přípravek na čištění sedaček vyzkoušet na kousku, který není vidět, abyste otestovali barevnou stálost sedačky a že přípravek, i když je na sedačky určen, vlákna nepoškodí.

Velmi často se lidé ptají, jak vyčistit semišovou sedačku, protože tento materiál je na chemii citlivější. Obecně platí že u semišových sedaček byste měli nejprve vyzkoušet, zda nebude suché čištění dostatečné.

Jak vyčistit sedačku babské rady

Ne vždy je vhodné používat agresivní chemické prostředky, zejména u nově vzniklých skvrn je vhodné se spolehnout na osvědčené rady a tipy našich maminek a babiček. Nejlepším pomocníkem, jak vyčistit sedačku je jedlá soda. Pokud sedačku posypete jedlou sodou, necháte ji přes noc působit a ráno pak vysajete, zbavíte sedačku nežádoucích pachů. Jestliže smícháte jedlou sodu s vodou do konzistence pasty, získáte účinný čistič. Jen pozor, některá levná barviva, jež používají výrobci sedaček mohou být náchylná na odbarvení, vyzkoušejte tedy pastu z jedlé soby na části, kde to nebude vidět.

Objednat čištění sedaček
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky