Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
Darovat úklid Darovat úklid
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Trápí vás nevzhledné fleky na křesle či gauči? Nebojte poradíme vám, jak vyčistit sedačku!

Sedačky, ať už jsou v obývacím pokoji nebo čekárně dostávají každý den zabrat. Není tak divu, že jsou po čase znečištěné nebo na nic zůstanou výraznější skvrny. Podívejte se, jak vyčistit sedačku!

Důležitá je pravidelná údržba

Aby vaše sedačka vypadala stále jako nová, je důležité uklízet sedačku pravidelně. Většinou si postačíte s vysáváním jednou týdně a s celkovým čištěním sedačky jednou ročně. Může se však stát, že po večírku nebo rodinném večeru se zmrzlinou bude potřeba vyčistit sedačku dříve. Nastává tak otázka, jak vyčistit sedačku efektivně a zároveň šetrně.

Nejprve je nutné ze sedačky odejmout všechny volné části ve formě polštářů nebo dek. Deky a povlaky můžete vyprat. Následně sedačku vysajte od všech volných nečistot, jako jsou vlasy, drobky nebo prach, až následně se můžete pustit do vlastního čištění fleků.

Nyní se můžete pustit do vlastního čištění sedačky, a to buď suchou nebo mokrou metodou. Pokud hledáte radu, jak vyčistit semišovou sedačku, určitě vám doporučujeme vyzkoušet suchou metodu, protože tento typ sedačky je na tekutiny vysoce citlivý. Pomoci vám mohou i triky, které používaly naše babičky a četnost vyhledávání dotazu „jak vyčistit sedačku babské rady“ dokazuje, že se k nim rády vracíme.

Oblíbeným pomocníkem, který by vám babička poradila na otázku, jak vyčistit sedačku, by byla jedlá soda. Sedačku posypete tenkou vrstvou jedlé sody, nechte ji přes noc působit a ráno vysajte. Sedačku hravě zbavíte nežádoucích pachů. Pokud se jedná o odolnou skvrnu smíchejte jedlou sodu s vodou do konzistence pasty. Naneste na skvrnu a nechte působit do zaschnutí. Následně opět vysajte.

Jak vyčistit zvratky ze sedačky

Problém, jak vyčistit zvratky ze sedačky trápí řadu maminek malých dětí nebo majitele domácích mazlíčků. Skvělým pomocníkem je v této situaci bílý ocet, který zředíte teplou vodu. Čistit skvrnu pak můžete pomocí hadříku nebo postřikovačem, následně místo otřete hadříkem s čistou vodou.

Pokud si stále nevíte rady s tím, jak vyčistit sedačku, nestyďte se obrátit na odborníky. Ti si hravě poradí i s těmi nejodolnějšími skvrnami. Dnes se navíc jedná o cenově dostupné služby. Pojďte se přesvědčit sami!

Objednejte si čištění sedaček v Praze
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky