Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
Darovat úklid Darovat úklid
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Jak vyčistit matraci od moči?

Máte doma malé děti nebo nové domácí mazlíčky, pak jistě víte, že nehody se prostě stávají. Jak se s nimi vypořádat, aby nebyla sedačka, křeslo nebo matrace na posteli na vyhození?

Přinášíme vám praktické tipy, jak vyčistit matraci od moči, aniž byste museli utratit stovky až tisíce korun na neozkoušených čistících prostředcích. Vše potřebné totiž máte jistě doma a můžete se tak čištění matrace pustit prakticky hned!

Jak vyčistit sedačku od kočičí moči

Asi každý, kdo má domu kočku nebo kocoura se jednou s touto nemilou situací setká. Zejména majitelé kocourů vědí, že může mít tendenci značkovat a málokdy se vyhne sedačce či sedací soupravě. Odstranit povrchovou skvrnu je náročné, ale určitě se s ní poperete mnohem jednodušeji než s nežádoucím zápachem. Nebojte, sedačku nebude muset vyhazovat, se zápachem i skvrnami se můžete zbavit svépomocí díky obyčejné jedlé sodě.

Skvrny od moči na matraci nebo sedačce odstraníte tak, že si ze sody a vody umícháte tekutější pastu, kterou zapracujete do fleku třeba starým kartáčkem na zuby. Stejně tak můžete použít kartáč na čalounění, který se připevní na vrtačku a je velmi účinný. Pastu pak nechte působit do zaschnutí aspoň 12 hodin a ráno místo pořádně vysajte.

V případě, že pach moči přetrvává posypte sedačku jedlou sodou napřímo a nechte působit, soda přes noc dokáže nežádoucí pachy nasát. Pokud by se jednalo o znečištění koberce, stačí sodu nasypat na silně znečištěné místo, následně pak toto místo postříkat teplou vodou a nechat sodu působit. Po 12 hodinách pak místo důkladně vysajte a v případě potřeby celý postup opakujte.

Jak vyčistit sedačku od moči pomocí mokré metody

V případě, že je znečištění většího rozsahu, můžete použít hloubkové čištění pomocí tepovače nebo parního čističe. V obou případech, však vyzkoušejte vliv čističe na tkaninu, na některé části, která není moc vidět, abyste vyzkoušeli, zda použitý přípravek není na příliš agresivní. Zároveň byste měli zajistit, aby se k sedačce, během působení čistícího prostředku nedostali vaší domácí mazlíčci nebo děti. Mohlo by totiž dojít k nepříznivým účinkům na jejich zdraví.

Při použití parního čističe si tak naopak vyzkoušíte, zda je vysoká teplota na čištění sedačky nebo matrace vhodná. Některé typy tkanin i materiálů, jež se používají na výrobu matrací mohou být na vysoké teploty citlivé. Nejvýkonnější parní čističe totiž dosahují teploty až 140 °C.

Ještě před tím, než se pustíte do čištění sedačky, matrace nebo koberce, nezapomeňte čištěnou plochu pořádně vysát, abyste z ní odstranili veškeré volné nečistoty jako je prach, kočičí chlupy nebo drobky jídla.

Objednat čištění matrací
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky