Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
Darovat úklid Darovat úklid
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Jak vyčistit hodně špinavý koberec?

Koberce musí v komerčních prostorech, ale i domácnostech snášet leccos. Zejména na živých, výrazně světlých nebo naopak velmi tmavých kobercích jsou pak nečistoty či skvrny výrazně vidět. Jak vrátit i hodně zatěžovaným a znečištěným kobercům jejich původní vzhled?

Stačí o ně správně a pravidelně pečovat. Níže vám přinášíme několik zajímavých tipů, jak vyčistit koberec a věřte, že ne vždy je potřebná nějaká agresivní chemie. Stačí se podívat i na tipy našich babiček.

Jak vyčistit koberec

Nejlepší variantou je pravidelná péče, která se sestává z pravidelného vysávání, ale i odstraňování případných fleků a jiných odolných znečištění. Obecně se udává, že byste koberce i bez viditelného znečištění měli čistit jednou za dva roky. Pokud máte doma malé děti, alergiky či domácí mazlíčky je potřeba se věnovat čištění koberců aspoň jednou za půl roku. Pokud váš koberec dostává zabrat ještě více, věnujte se čištění jednou měsíčně.

Samozřejmě, že výše uvedená rada spíše zachycuje ideální stav, který našim časovým možnostem zcela neodpovídá. To dokazuje i četnost dotazů, jež dostáváme na téma, jak vyčistit hodně špinavý koberec nebo čím vyčistit koberec, když je hodně špinavý.

Jak na silně znečištěné koberce

V případě silně znečištěných koberců už s běžným suchým čistěním většinou nepochodíte a je potřeba se poohlédnout po něčem účinnějším. Vhodné je se pustit do čištění koberce za pomoci parního vysavače nebo výkonného tepovače. Pokud ani jedno doma nemáte, nevadí jsou tu i další způsoby a spoustu z toho co bude potřeba, má většina z nás doma.

Jak vyčistit koberec jedlou sodou?

Jedlá soda je skvělým pomocníkem s domácím úklidem. Pokud potřebujete z koberce nebo čalouněného nábytku odstranit nepříjemný pach, stačí jen plochu posypat jedlou sodou a nechat ji působit přes noc. Ráno koberec či pohovku vysajte a nepříjemný zápach bude jistě pryč.

Dalším příkladem, kdy je možné jedlou sodu použít k čištění koberce je plošné čištění od nečistot v tomto případě, smíchejte jedlou sodu s octem v poměru 1:1 a následně dořeďte vodou do konzistence jemné pasty. Tuto pastu zapracujte do koberce kartáčem, nechte přes noc působit a vysajte.

V případě, že potřebujete odstranit jen určitý flek, posypte místo jednou sodou, následně postříkejte horkou vodou a nechte několik hodin působit. Následně místo vysajte.

Čištění koberce a babské rady

Podle skliku a adwords hledají, jak vyčistit koberec babské rady stovky lidí měsíčně. To ukazuje na skutečnost, že řada lidí hledá způsob čištění koberce, aniž by musela sáhnout po různých chemických prostředcích. Přeci jen se zpravidla jedná o osvědčené způsoby, jak za pár korun dosáhnout skvělých výsledků.

Objednat čištění koberců
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky