Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
Darovat úklid Darovat úklid
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Jak si poradit s čištěním silně znečištěného koberce

Každý koberec, ať už je v domácnosti nebo v komerčních prostorech dostává každý den pořádně zabrat. Aby zůstal ozdobou interiéru po dlouhá léta, je potřeba věnovat patřičnou péči jeho pravidelné údržbě.

I přes veškerou snahu se však může stát nějaká ta nehoda nebo prostorem projde mnohem více lidí než obvykle. I když tak dojde k opravdu silnému znečištění koberce, nemusíte hned uvažovat nad jeho výměnou. Přinášíme vám pár tipů, jak si s takovým kobercem poradit.

Nejprve odstraňte volné nečistoty

Než se pustíte do čištění koberce, je nutné koberce nejprve vysát, abyste jej zbavili volných nečistot ve formě prachu, chlupů a vlasů. Jednoduše řečeno je potřeba koberec opravdu důkladně vysát. Pokud si nejste jistí výkonem vašeho vysavače můžete vám pomoci půjčovna vysavačů na čištění koberců. S nimi nejen koberce opravdu důkladně vysajete, ale zároveň je uplatníte i při jejich čištění.

Jak na vlastní čištění koberce?

Následně se můžete pustit do vlastního čištění koberce. Vždy přitom pečlivě dodržujte návod k použití prostředku na čistění koberců od výrobce. Zároveň je pak důležité před použitím výrobek otestovat na méně viditelném kousku koberce – třeba pod nábytkem, abyste měli jistotu, že čistič koberec nepoškodí.

S hlubokými skvrnami, které zasahují i do nejhlubších vláken koberce vám jistě pomůže kartáč na vrtačku k čištění koberců a čalounění. S jeho použitím se s odstraňováním skvrn rozhodně tolik nenadřete.

Tip pro efektivnější úklid

Než se pustíte do vlastního čištění koberce, věnujte pozornost i čalouněnému nábytku. Při úklidu se totiž vyplatí postupovat shora dolů. Čištění koberců a čalounění je tak vhodné provádět prakticky zároveň. Nejenže si nemusíte víckrát půjčovat vybavení, ale zároveň si pozdějším čištění čalounění nezašpiníte koberec, který byl jen nedávno vyčištěn.

Pokud si stále nejste jistí, zda dokážete znečištění odstranit obraťte se na profesionály

Pokud vám doma chybí potřebné vybavení nebo nechcete utrácet za několik čistících prostředků, které si budete muset teprve otestovat. Můžete se obrátit na profesionály v oblasti úklidu. Nejenže vědí, jaký je nejlepší prostředek na čištění koberců, podle materiálu, ale i délky vláken, ale mají k dispozici veškeré potřebné vybavení.

Důkazem, že jsou dnes tyto služby hojně vyhledávány a využívány ukazuje i velmi častá hledanost dotazů „cistirna kobercu“ nebo „profesionalni cistení kobercu“. Nestyďte se a využijte svůj čas, tak jak byste si přáli a čištění koberců přenechte na starost nám. S výsledky budete nadmíru spokojeni.

Objednat čištění koberců
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky