Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
Darovat úklid Darovat úklid
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Poličky na zeď nabízí nejen úložný prostor pro drobné předměty, ale jsou i ozdobou interiéru!

Prohlíželi jste si někdy interiérové návrhy obývacích pokojů, studoven či pracoven? Jistě jste si všimli, že všude jsou přítomné poličky různých designů. Koupit je není problém, jak je ale přidělat?

Podle čeho vybírat poličku na zeď?

Základním parametrem při výběru poliček na zeď by měla být především jejich velikost, následně pak barva a tvar. Ačkoli se fantazii meze nekladou, poličky na zeď by měly aspoň trochu korespondovat se současným vybavením interiéru. Při výběru poliček věnujte pozornost i jejich hloubce, příliš mělké poličky sice vypadají hezky, ale nejsou příliš praktické. Kromě katalogů s nábytkem či lifestylových časopisů dokazuje jejich popularitu i četnost vyhledávání dotazů jako „poličky na zeď jysk“ nebo „moderní poličky na zeď“.

Přidělat poličku na zeď zvládne každý, má to však svá ale

Když už jste si pořídili poličku nebo poličky na zeď, nastává často otázka, jak přidělat poličku na zeď? Odpověď na tuto otázku se liší podle materiálu stěny, na kterou budete poličku přidělávat. Rozdíly při instalaci poličky na klasickou cihelnou zeď, do sádrokartonu nebo panelu se v určitých detailech prostě liší. Pojďte se tedy podívat, jak přidělat poličku na zeď, aby opravdu držela!

Nejprve se podívejte na to, jak přidělat poličku do sádrokartonu. Pokud máte v bytě nebo domě sádrokartonové stěny, je přidělání poličky méně fyzicky náročné a postačí vám aku vrtačka, hmoždinka vhodná do sádrokartonů, vodováha a spojovací materiál předepsaný od výrobce (šroubek, háček, skobička). Nejprve si vše pořádně změřte a ověřte, že v místě, kam chcete přivrtávat poličku nejsou kovové profily konstrukce sádrokartonů. To ověříte poklepem. Následně se můžete pustit do práce, vyvrtejte požadovaný počet otvorů, vyzkoušejte, zda jsou ve vodováze vložte hmoždinky a šroubky a nainstalujte poličku.

Jak přidělat poličku do panelu? Na rozdíl od provrtávání sádrokartonu je při vrtání do panelu je potřeba použít kvalitní vrtačku s příklepem, na kterou nesmíte tlačit, aby pneumatický příklep pracovat správně. Jedná se o fyzicky náročnější práci, kdy je potřeba použít hmoždinky do panelu, ale v dalších ohledech je postup činnosti úplně stejný.

Netroufáte si na přidělání poličky svépomocí? Nevadí, dnes vám s tím pomůže řada šikovných řemeslníků nebo hodinový manžel, a to už za pár korun. Pojďte se přesvědčit sami!

Objednejte si služby hodinového manžela v Praze
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky