Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
+420 910 922 400
Call center working hours: pondělí až sobota, 8:00 to 18:00. After 18:00, you can write to us via messengers
Darovat úklid Darovat úklid
Call center working hours: pondělí až sobota, 8:00 to 18:00. After 18:00, you can write to us via messengers
Call center working hours: pondělí až sobota, 8:00 to 18:00. After 18:00, you can write to us via messengers
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Jak opravdu pořádně vyčistit sedačku?

Sedačky patří v domácnostech i komerčních prostorech k velmi vytíženým kusům nábytku. Přeci jen tvoří pomyslný střed obývacích pokojů, čekáren či zasedacích místností a poskytují pohodlí, díky kterému si při posezení opravdu odpočinete.

S velkou vytížeností pak souvisí i zvýšená potřeba údržby, přičemž platí, je potřeba si dát na řadu věcí opravdu pozor, aby byla sedačka znovu čistá a zároveň nedošlo k jejímu poškození. Jak tedy na správné čištění sedaček?

Jak správně vyčistit sedačku?

Pokud se nestane nějaká nehoda, stačí sedačku čistit jednou ročně. V případě, že máte doma malé děti nebo domácí mazlíčky, je nutné přikročit k čištění častěji, a to jednou za půl roku či jednou za tři měsíce.

Suché čištění sedaček

Správné čištění sedaček nemusí být nic náročného, stačí když si na tuto činnosti vyhradíte dost času a budete mít k dispozici potřebné čistící prostředky a výkonný vysavač nebo tepovač. Nejoblíbenější metodou je samozřejmě suché čištění sedačky, po kterém můžete za chvilku začít sedačku užívat.

Nejprve je nutné odstranit všechny polštáře a volné tkaniny jako jsou přehozy, plédy apod. Následně sedačku pořádně vysajte od všech volných nečistot ve formě chlupů, vlasů a prachu. Nyní aplikujte přípravek na čištění sedaček, při jeho aplikaci postupujte dle návodu výrobce. Pokud nemáte daný prostředek na vaší sedačce vyzkoušen, vždy jej nejprve otestujte na látce, která není na viditelném místě. Jen tak budete mít jistotu, že čistící prostředek vaši sedačku nijak nepoškodí.

Hloubkové čištění sedaček

V případě výraznějšího znečištění, které by způsobovalo zápach, je pak vhodné provést hloubkové čištění sedačky. Hloubkové čištění sedaček je náročnější než běžné čištění, a to nejen z hlediska času a financí, ale i práce. V tomto ohledu je pak výhodnější zvolit profesionální čištění sedaček, které vám zajistí nejlepší možný výsledek.

Hloubkové čištění sedaček je mokré čištění, kdy je potřeba opravdu kvalitních čistících strojů, jejichž pořizovací náklady nejsou zrovna nejnižší. Navíc pro různé záhyby a spoje nábytku je pak potřeba i bohaté příslušenství ve formě různých nástavců. Při profesionálním čištění sedaček je vždy používán ozkoušený přípravek na čištění sedaček a vy se tak nemusíte obávat případného odbarvení potahové látky nebo nepříjemného zápachu chemie.

Proč využít služeb profesionálů na čištění sedaček?

Kromě již výše uvedených výhod ušetříte svůj drahocenný čas, protože by vám čistění sedačky trvalo podstatně déle než zkušeným profíkům. To si v současné době uvědomuje stále více lidí, což dokazuje rostoucí trend vyhledávání frází jako je „čištění sedaček praha“ nebo „hloubkové čistění sedaček“. Proč se zbytečně trápit, když se můžete věnovat jiným činnostem, ve kterých jste zběhlí.

Objednat čištění sedačky
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky