Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Německo
Berlín
Slovensko
Bratislava
+420 910 922 400
Call center working hours: pondělí až sobota, 8:00 to 18:00. After 18:00, you can write to us via messengers
Darovat úklid Darovat úklid
Call center working hours: pondělí až sobota, 8:00 to 18:00. After 18:00, you can write to us via messengers
Call center working hours: pondělí až sobota, 8:00 to 18:00. After 18:00, you can write to us via messengers
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Německo
Slovensko

Jak na čištění koberců, aby se jim vrátilo jejich původní kouzlo?

Koberce stále patří k velmi oblíbeným podlahovým krytinám, a to jak v komerčních prostorech, tak i domácnostech. Zejména v domácnostech se není čemu divit, protože koberce mají skvěle tepelně izolační vlastnosti, takže zamezí pocitu studené podlahy a změkčí každý váš došlap. Jejich jedinou nevýhodou je trochu složitější údržba, zejména v případě jejich znečištění. Jak tedy na čištění koberců, aby se jim vrátil jejich původní vzhled?

Jak na čištění koberce doma?

Pokud se rozhodnete pro čištění koberců doma rozhodně neuděláte chybu. Důležité však je vědět, z jakých vláken je koberec vyroben, abyste je při čištění nenávratně nepoškodili. Na každý materiál se totiž hodí zcela jiný typ čistícího prostředku.

Suché čištění koberců

Čištění koberců nemusí být nijak náročnou činností, pokud máte správné vybavení. Nejoblíbenějším způsobem čištění koberce doma je suché čištění, po kterém můžete začít koberec znovu ihned používat. Koberec je nejprve nutné pořádně vysát, aby byly odstraněny všechny drobné nečistoty.

Pro suché čištění koberců potřebujete vhodný prostředek, který vlákna nepoškodí a stroj, který tento prostředek do koberce šetrně zapracuje. Běžným kartáčem byste totiž mohli nenávratně poškodit vlákna některých koberců.

Prostředek pak nechte působit dle pokynů výrobce a následně použijte vhodný vysavač na čistění koberců, jež prostředek spolehlivě vysaje. Vhodné jsou například modely s rotačními kartáči, jež mají vlastní pohon.

Suché čištění koberců a čalounění má téměř stejný postup a v případě potřeby je možné jej ihned opakovat, dokud nebude spokojeni s dosaženým výsledkem.

Výhody čištění koberců od profesionálů

Jestliže si nechcete kupovat vybavení potřebné pro čištění koberců, ale i to, aby byl na poprvé použit nejlepší prostředek na čištění koberců, je vhodné poohlédnout se po službách profesionálních úklidových firem.

Ty si zpravidla vědí rady i s odolnými skvrnami, na které byste museli vyhledávat řadu babských rad nebo kupovat další velká balení speciálních čističů. Poradí si i velmi odolnými skvrnami jako je moč vašich domácích mazlíčků, zaschlá čokoláda, červené víno, ale i se zaschlými kapkami krve. Na každou z nich platí něco jiného a pár špatných pokusů by opět mohlo koberec či sedačku nenávratně poškodit.

Navíc jsou jejich služby oproti nákupu všeho potřebného vybavení velmi výhodné a vy daný čas můžete věnovat jiným činnostem nebo si prostě od všeho odpočinout. Pusťte tedy dřinu ohledně čištění koberců a čalounění z hlavy. Vždyť právě čas je tím, čeho má dnes každý nejméně a je tak potřeba s ním správně hospodařit.

Objednat chemické čištění nábytku a koberců
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky