Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
Darovat úklid Darovat úklid
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Jak na čištění gauče, aby byl výsledek dokonalý? Přinášíme pár tipů!

Obývák je reprezentačním místem, kde nejčastěji vítáte své hosty, ale i místem, kde se velmi často setkáváte se svou rodinou či spolubydlícími. Ústředním kouskem každého obývacího pokoje je sedací souprava nebo gauč. Je tak zřejmé, že dostávají každodenním provozem docela zabrat a je nutné počítat i s případným znečištěním. Jak na čištění gauče, aby byl znovu ozdobou vašeho interiéru?

Základem je pravidelná údržba

Tak jako u každého nábytku či zařízení platí, že nejlepší je starat se pravidelně. U sedačky to znamená, že je optimální ji vysát, alespoň jednou týdně a použít k tomu správné nástavce. To znamená, že velké plochy byste měli vysávat s nástavcem na čalounění, menší úžlabiny pak s nástavcem úzkého podélného tvaru. Následně je pak vhodné gauč zbavit dodatečných nečistot za pomoci vlhkého hadru.

Nejen když se stane nehoda přichází na řadu čištění gauče!

Velkému čištění gauče byste pak měli věnovat pozornost minimálně jednou ročně nebo v případě, kdy je následkem nějaké nehody znečištěn. U některých modelů je to poměrně jednoduché, protože je možné jednotlivé povlaky sundat a pak je hodit do pračky. Častěji se však v praxi můžete setkat se sedacími soupravami a gauči, kde to možné není a je potřeba přistoupit k trochu komplikovanějšímu čištění. Nejprve je nutné gauč pořádně vysát a zbavit jej tak prašných a volných nečistot. Následně můžete přikročit k vlastnímu čištění gauče.

Gauč můžete čistit suchým i mokrým způsobem, přičemž v obou případech budete potřebovat kvalitní přípravek na čištění gauče. Ten si však nejdříve vyzkoušejte na některé části, která není vidět, aby nedošlo k odbarvení nebo jinému znehodnocení tkaniny. Pak už se můžete pustit do vlastního čištění.

Jak na velmi odolné znečištění?

Některé typy znečištění jsou na odstranění náročné, jedná se především o krev, čokoládu nebo zvířecí moč. Pokud některý z vašich mazlíčků sedačku počůral a vy se teď potřebujete zbavit fleku nebo zápachu je vhodné sáhnout po speciálním přípravku na čištění čalounění na enzymatické bázi.

Pokud potřebujete odstranit skvrnu od čokolády, odstraňte čokoládu ze sedačky tupou stranou jídelního nože a zbylý mastný flíček vyčistěte vhodným prostředkem na daný materiál.

Dalším problémem bývá odstranění krve ze sedačky, pokud je čerstvá může použít třeba aspirin, který nechte rozpustit v malým množství vody a touto směsí flek přetřete a pak dočistěte vlhkým hadříkem.

Profesionálové si pak umí poradit s většinou znečištění, protože disponují řadou ozkoušených prostředků na čištění gauče, navíc jejich služby již nejsou nijak výrazně drahé! Zkuste si do vyhledávače zadat dotaz „čištění gauče praha“ a bude jistě příjemně překvapeni množstvím výsledků.

Objednejte si chemické čištění nábytku a koberců
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky