Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
Darovat úklid Darovat úklid
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

I v průmyslových halách je potřeba udržovat pořádek. Jak zvolit vhodné čištění průmyslových hal?

V mnoha odvětvích průmyslové výroby dochází k výraznému znečištění průmyslových hal, ať už se jedná o prach nebo mastnotu, která se při zpracovávání různých materiálů uvolňuje. Aby však bylo ochráněno lidské zdraví a zachována funkčnost strojů je potřeba tyto nečistoty pravidelně odstraňovat, a to nejen z podlahy, ale i stěn a stropů průmyslových hal.

Jak se tedy provádí komplexní, a hlavně profesionální čištění hal?

Při čištění hal se rozlišuje, zda se jedná o čištění stěn a stropů, halové konstrukce nebo podlah. V případě čištění stěn a stropů se pak konkrétněji jedná o kompletní čištění opláštění průmyslových hal, které může být prováděno zevnitř i zvenku. U halové konstrukce pak jde nejen o její čištění, ale i odprášení a u podlah je kromě hloubkového čištění často nabízena i její revitalizace.

Čištění stěn a stropů u průmyslových hal

Při profesionálním čištění hal se v případě čištění vnitřní konstrukce vždy pracuje se suchým čištění, kdy je na stěny a stropy nanesen profesionální chemický prostředek, jež se odstraňuje ručně za pomoci hadrů. Mokré čištění není možné v interiérech použít, aby nedošlo k poškození vybavení výrobní haly. V případě silného znečištění je možné v některých případech čistit stěny horkou párou, nesmí však být ohrožena produkce, obalové materiály, a hlavně drahé průmyslové vybavení.

Z vnější strany pak probíhá čištění průmyslových hal klasicky mokrou cestou. Nejprve je nanesen speciální čistící prostředek, a ten je následně oplachován vapkou s regulovatelným tlakem.

V případě, že se nejedná o konstrukci z trapézových či plastových dílců, ale o klasickou zděnou jsou stěny nejprve profesionálně odprášeny za pomoci výkonných prachových vysavačů a následně mohou být znovu natřeny.

Čištění halové konstrukce

Při čištění halové konstrukce je nutné se zaměřit především na její odprášení. Při tomto kroku je nutné použít správné vybavení, aby nedošlo k zvíření prachu. Následně už je postup stejný jako v případě čištění stopů a stěn. Hloubkové čištění a revitalizace podlahy

Díky použití výkonných strojů a specializované chemie je možné z podlah odstranit mnoho odolných skvrn, vhodná chemie totiž dokáže vytáhnout veškerou špínu a mastnotu i z těch nejhlubších vrstev podlahy. Navíc si tito profesionálové z úklidových služeb poradí i s mnoha vrstvami starých nátěrů či stopami od pneumatik vysokozdvižných vozíků. Pokud svěříte čištění průmyslové haly profesionálům může podlaha v hale vypadat téměř jako nová, a to během jednoho jediného dne!

Objednat úklid bytu
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky