Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
Darovat úklid Darovat úklid
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Hledáte profesionální úklid v Praze? Nevíte, podle čeho vybrat? Poradíme vám, jak na to!

Stále více firem, ale i domácností v posledních letech přistoupilo k využití úklidových služeb. Firmám se totiž v mnoha případech nevyplatí najímat si zaměstnance na úklid a volí tak externí firmy na úklid komerčních, ale i průmyslových prostor.

Co se týče domácností, tak zde převládají především problémy s časovou tísní, a to hlavně u lidí ve vedoucích pozicích, kteří týdenní přesčasy už přestali počítat. A když tráví mnoho času v práci, chtějí se vracet do pohodové a uklizeného doma, kde si chvíli odpočinou.

Využití profesionálů pro úklid domácnosti je stále běžnější

To, že dnes není ostuda využívat profesionálních úklidových služeb, dokazuje každodenní hledanost výrazů jako je „uklidova sluzba praha“, „uklizeci sluzba praha“ nebo „uklizeci“. Ačkoli tyto výrazy hledají desítky lidí denně, tak často zapomínají na některé důležité parametry při výběru. Podle čeho tedy vhodnou službu na úklid vybírat?

Možnost výběru termínů předem

Pokud míváte málo času, je určitě potřeba úklid ve vaší domácnosti naplánovat. Sice u něj nemusíte fyzicky být, ale aspoň ze začátku asi budete chtít být doma, když si tam pustíte nového člověka. Vyberte si tedy firmu, která má i online kalendář s možností rezervace termínu. Nenechte se odradit plným kalendářem třeba na týden dopředu, je to jen důkazem, že firma patří mezi ty nejžádanější.

Ceník není firemním tajemstvím

Dalším důležitým ukazatelem by měla být cena, pokud se o ni s veřejností úklidová společnost dělí. Aspoň orientační ceny vám mohou pomoci porovnávat firmy mezi sebou a lépe se orientovat v jejich nabídce. Od firem, které si nechávají cenu úklidu pro sebe a nesdělí vám ji ani při písemném dotazu, je lepší dát ruce pryč, abyste nebyli ve výsledku nepříjemně překvapeni.

I když je každý úklid jiný, nějaký základní ukazatel ceny by prostě neměl chybět, moc vám asi nepomůže ani cena za hodinu úklidových služeb, protože stihnout se dají různé věci, záleží na snaze a zkušenostech.

Rozšířená nabídka služeb a jejich konkrétní popis

Ačkoli dostanete údaje o ceně úklidu a dalších doplňkových služeb, je velmi důležité, abyste měli k dispozici i popis této služby, tedy do jaké výšky uklízen prach, zda se jedná jen o volné plochy apod. Některé firmy mají vynášení odpadků v rámci pravidelného úklidu, jiné pak tuto službu nabízejí za příplatek.

Pravidelný plán úklidu vám pomůže ušetřit

Zároveň je takovým nepsaným pravidlem, že s pravidelností úklidu klesá i jeho cena. Pokud se tedy předem domluvíte na termínech úklidu, které budou častější, než jednou měsíčně měla by cena za úklid klesnout i o desítky procent. Důvod je jednoduchý paní na úklid, která k vám bude docházet už bude vědět, kde bydlíte a co přesně potřebujete, což oběma stranám ušetří čas.

Profesionální úklid v Praze
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky