Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
Darovat úklid Darovat úklid
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Jak postupovat při čištění sedaček, aby byl výsledek dokonalý? Poradíme vám!

Sedačky patří v domácnostech i komerčních prostorech k nejvytíženějším kouskům nábytku. Občas je nutné je vyčistit, aby jim byl navrácen původní vzhled a staly se znovu ozdobou interiéru. Jak na to?

Vyčištění sedačky nemusí být žádná věda, jen je nutné se správně připravit

Čištění sedaček nepatří mezi příliš oblíbené činnosti, protože výsledky nejsou vždy úměrné vynaloženému úsilí. Pokud se na tento úkol pořádně připravíte, můžete toto riziko podstatně eliminovat. Nejprve je tak nutné si promyslet, zda chcete zvolit suché nebo mokré čištění sedačky.

Co si přichystat na suché čištění sedaček?

Nejpopulárnější je suché čištění, protože umožňuje opětovné používání sedačky již za pár hodin, a i vlastní čištění je jednodušší a není příliš nákladné. Skvělou volbou je suché čištění sedaček, pokud je znečištění pouze povrchové. V případě, že je na povrchu sedačky skvrna je možné použít enzymatický čistič, jež koupíte v drogérii, případně použít pastu z jedlé sody. Vhodné tak je si připravit prostředek vhodný pro suché čištění sedaček, čistič na odolné skvrny, hadřík a výkonný vysavač.

Sedačku nejprve vysajte, odstraňte všechny volné předměty jako polštáře, přehozy nebo deky a následně zapracujte do sedačky prostředek na čištění. Nechte jej působit dle předepsaného času výrobcem a poté jej vysajte.

Co si přichystat a proč volit mokré čištění sedaček?

Zejména v případech, kdy je nutné sedačku vyčistit hloubkově, je vhodné zvolit spíše mokré čištění sedaček. To se postará nejen o znečištění povrchového čalounění, ale i vlastní výplně. Hlavně v případech, kdy sedačka zapáchá je tedy jasnou volbou hloubkové čištění sedaček.

Kromě chemie však musíte investovat do nákupu dražšího vysavače s extraktorem, který se pro hloubkové čištění sedaček používá. Princip tohoto přístroje je jednoduchý. Vysavač čistící roztok hluboko do vláken a zároveň jej vysává. Čištěná sedačka je pak i brzy suchá.

TIP: Než se pustíte do čištění sedačky, je vždy nutné nejprve otestovat čistič na místě, které není příliš viditelné. V případě použití méně kvalitních barviv ze strany výrobce sedačky totiž může dojít k odbarvení.

Potřebujete hloubkové čištění, ale nechcete příliš investovat? Povolejte profesionály!

V případě, že potřebujete sedačku hloubkově vyčistit, ale nechcete si pořizovat potřebné vybavení, se můžete obrátit na profesionály. Cena jejich služeb je skutečně velmi příznivá. Přesvědčit se o tom můžete sami!

Objednejte si čištění sedaček v Praze
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky