Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
Darovat úklid Darovat úklid
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Jak postupovat při čištění oken, aby byl výsledek maximálně efektivní i při minimální námaze?

Při mytí oken, lidé často zapomínají, že by se měli věnovat i rámům a kování, zaměřit by se tak měli na čištění oken. Správné čištění oken prodlouží jejich životnost a výsledek bude estetický!

Jak byste se tedy měli správně starat o svá okna?

Základem péče o okna je jejich pravidelné mytí, protože nečistoty, které ulpívají na sklech, ulpívají i na rámech a vlivem deště, sněhu či vysoké vlhkosti mohou stékat. Nečistoty pak mohou ucpat odtokové kanálky v rámech nebo poškodit těsnění. To se pak nepříznivě odrazí nejen na vyšších účtech za teplo či klimatizaci, ale postupně budete mít pocit i stálého průvanu. Čištění oken byste se tak měli věnovat aspoň dvakrát ročně, nejlépe však 4krát do roka.

Při čištění oken, vždy začínejte rámy oken, a to nejen z vnější strany, ale především o nečistoty uvnitř okenního rámu. Aby byl výsledek vždy, co nejefektivnější měli byste čištěním rámu začínat. Vždy odstraňte všechny nečistoty suchým způsobem a teprve potom použijte vlhký hadřík.

Při čištění plastových oken, pak věnujte pozornost odtokovým kanálkům, zda nejsou ucpané. Jednou ročně pak okna namažte silikonovým olejem, do označených otvorů.

Jakmile máte hotové rámy, můžete se pustit do vlastních skleněných tabulí. S tím, aby na oknech nebyly čmouhy vám může pomoci přístroj na čištění oken. Tyto přístroje jsou zpravidla vybaveny stěrkou, kterou přebytečnou vodu s nečistotami stahujete a integrovaný vysavač vodu nasává do nádobky. Okna byste měli umývat tak dlouho, dokud není vysávaná voda čistá.

Inovací, která pomáhá s dosažením čistých skel bez čmouh je pak i robot na čištění oken, který nabízí přední výrobci, jež se zaměřují na úklid v domácnostech. Ten se však za vás o rámy vašich oken nepostará. Práci si však můžete s moderními pomocníky výrazně ulehčit, jen je nutné počítat s nemalou pořizovací cenou a omezenou životností výrobku. Je tak na vás, abyste si spočítali, kolikrát jej na mytí oken opravdu použijete.

Nemáte čas nebo chuť se o svá okna starat sami? Nevadí! Nestresujte se a přenechte to profesionálům.

Stále více domácností se v současné době obrací na specializované úklidové firmy nebo si najme paní na úklid. Umytí oken sice patří k nadstandardním službám, ale cena za tuto službu je překvapivě nízká. Pojďte se o tom, přesvědčit sami!

Objednejte si mytí oken v Praze
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky