Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
Darovat úklid Darovat úklid
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Čištění matrací je nezbytné, pro klidný spánek i dlouhou životnost vaší matrace! Jak postupovat?

Jelikož nejsou naše matrace pod ložním prádlem vidět, jejich čištění je pravidelně zanedbáváno. Přitom bychom v posteli měli strávit třetinu našeho života. Chcete se opravdu o postel dělit s roztoči

Jak správně čistit matrace?

Tak jako u jiných kusů čalouněného nábytku i u matrací platí, že bychom je měli čistit pravidelně, i když nejeví známky znečištění. Matrace bychom měli čistit aspoň dvakrát do roka, a to následujícím způsobem.

Nejprve matrace vysajte silným vysavačem, abyste je zbavili volných nečistot, a to z obou stran. Mnohé matrace mají snímatelný pratelný povlak, tento povlak sejměte a dle pokynů výrobce na etiketě vyperte. Následně se můžete pustit do vlastního čištění matrace.

V domácnostech se nejčastěji využívá suché čištění matrací, protože nevyžaduje žádné speciální vybavení ani prostředky a matraci je možné za pár hodin znovu normálně používat. V případě suchého čistění matrací totiž do matrace zapracujete jedlou sodu nebo čistící prostředek pomocí kartáče a nechte působit asi 12 hodin. Následně matraci vysajte. V případě potřeby postup opakujte.

Co se týče hloubkového čištění matrací, tak to se provádí mokrou metodou. Tu samozřejmě můžete vyzkoušet doma, ale počítejte s tím, že následně budete muset nechat matraci dlouho vysychat ve větraném prostoru a zároveň ji nesmíte vystavit přímému slunci. Ideální volbou je v tomto případě vysavač s extraktorem, který roztok do matrace vpraví a v jednom kroku ji i vysává.

O pořádné čištění se postarají profesionálové

Skutečnost, že je efektivnější hloubkové čištění matrace ví podle vyhledávačů skoro každý, protože profesionální pomoc pod hesly „hloubkové čištění matrací praha“ nebo „čištění matrací praha“ hledají denně desítky lidí. Speciální vybavení na čištění matrací, sedacích souprav či koberců má doma málokdo.

Matrace dnes už nemusíte nikam nosit, úklidová služba, která provádí čištění matrací přijede i s potřebným vybavením za vámi. Což je výrazným pokrokem posledních let, dříve jste hledali na internetu „matrace čištění praha“ a na uvedenou adresu jste museli mnohdy matrace fyzicky doručit.

O vaše matrace se postaráme s maximální péčí

Vyzkoušejte služby naše služby a netrapte se s čištěním matrací sami. Za chvilku budeme mít hotovo a vaše matrace opět budou působit svěže a vám se bude skvěle usínat. Skočte si objednat čištění matrací právě teď a nechte se překvapit rozumnými cenami!

Objednat čištění matrací v Praze
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky