Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
Darovat úklid Darovat úklid
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Čištění koberců nemusí být dřina bez viditelných výsledků.Nechte si pomoct nebo aspoň poradit!

Čištění koberců řada lidí stále podceňuje, přitom by se mělo provádět aspoň dvakrát do roka. Mnozí se však do něj pustí až když je plošné znečištění viditelné pouhým okem. To už bývá zpravidla pozdě.

Jak na plošné čištění koberců suchou metodou bez speciálního vybavení?

Pokud váš koberec jeví známky plošného znečištění, ale nemáte doma více než kartáč a vysavač, můžete vyzkoušet trik našich babiček. Koberec plošně posypte obyčejnou jedlou sodou, kterou jemně zapracujete kartáčem. Nechte přes noc působit a druhý den koberec vysajte. Dle potřeby postup opakujte až po dosažení kýžených výsledků. Koberec bude čistější, ale i soda se postará i o případný zápach.

Hledáte tip na čištění koberce od odolných skvrn, opět může pomoci jedlá soda. Smíchejte ji s trochou vody do konzistenci pasty, tu naneste na skvrnu a lehce zapracujte. Nechte zaschnout pak místo vysajte. V případě potřeby postup opakujte. Skvělý přípravek na čištění koberců je i bílý ocet, ten smíchejte s teplou vodou, zapracujte do skvrny a pak místo vysušte pomocí světlého čistého hadříku.

Před použitím sody či bílého kvasného octa na váš koberec se ujistěte stálobarevností koberce. Řada výrobců totiž používá levná barviva, která by čištění nemusela vydržet. Vyzkoušejte tedy jakýkoli přípravek na čištění v části koberce, která není běžně vidět, třeba pod nábytkem.

Samostatnou kapitolu pak tvoří kusové koberce. Ty můžete vyčistit mokrým způsobem a nechat je vyschnout na čerstvém vzduchu, nedávejte je však na přímé slunce, které by mohlo vlákna poškodit.

Žádná z rad nezabrala? Svěřte čištění koberců profesionálům

Čištění koberců, které jsou silně znečištěné je často úkolem, se kterým si poradí až profesionálové s potřebným vybavení. Tuto skutečnosti si uvědomuje stále více lidí, a tak se četnost dotazů ve vyhledávačích jako „čištění koberců praha“ nebo „profesionální čištění koberců praha mokrou metodou“ stále zvyšuje.

Nebojte se i vy svěřit čištění koberce profesionální úklidové službě. Tyto služby jsou dnes již cenově dostupné pro každého a viditelný výsledek je zaručen! Našimi profesionálními službami a dostupnými cenami budete mile překvapeni. Vyzkoušejte naše služby ještě dnes!

Objednat čištění koberců v Praze
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky