Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
Darovat úklid Darovat úklid
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Čištění koberců a čalounění nemusí být noční můra!

Jsou některá období v roce, kdy je pořádný úklid opravdu třeba. Odkládáte jarní nebo předvánoční generální úklid domácnosti, protože se děsíte čištění koberců a čalounění? Jasně může to být náročné a výsledky navíc mnohdy neodpovídají úsilí, ale nevěšte hlavu.

Poradíme vám, jak si s tímto náročným úkolem hravě poradit! Díky tipům v následujících řádcích zjistíte, že čištění čalounění doma nemusí být horor, kterého byste se museli bát.

První se pusťte do čistění čalounění a pak až do koberce

Než se pustíte do čištění koberce, vyčistěte veškerá čalounění v místnosti. Důvod je prostý, nečistoty ze sedačky, křesla, taburetu nebo matrace by při jejich odstraňování mohli padat na zem a práce s čištěním koberce by tak byla zcela zbytečná.

Nezapomeňte na volné nečistoty

Než se pustíte do vlastního čištění čalounění je potřeba je potřeba jej zbavit volných nečistot, kterými je zpravidla prach, drobky, vlasy nebo chlupy domácích mazlíčků. Ty odstraníte jednoduše s výkonným vysavačem, který by měl disponovat nástavcem na čalounění.

Vyberte si vhodnou metodu čištění

Nyní se pusťte do vlastního čištění čalouněného nábytku. Zvolit si můžete suchou i mokrou metodu. V případě suché metody je stále oblíbenější pěna na čištění čalounění, se kterou je práce snadná a velice efektivní. Na druhou stranu suchá metoda vás málokdy zbaví opravdu odolných skvrn nebo nepříjemného zápachu.

Velkým pomocníkem vám může být i kartáč na vrtačku k čištění koberců a čalounění, který můžete použít při mokrém i suchém čištění. V případě, že se pustíte do mokrého čištění čalounění nebo koberce, pamatujte na to, že je potřeba mít po ruce výkonný tepovač nebo parní čistič. Pokud byste chtěli čištění koberců a čalounění provést pouze s kartáčem a kýblem vody s čistícím přípravkem mohli byste se zlou potázat. V případě dlouhého schnutí nejen, že nemůžete nábytek či koberec dlouho používat, ale můžete je i nenávratně poškodit.

Netroufáte si nebo nemáte čas? Tak to nechte na profesionálech!

Ačkoli nezní čištění čalounění nebo koberce nijak složitě, vyžadujete to určitý čas a vybavení. Pokud nemáte potřebné vybavení po ruce nebo prostě nemůžete najít dostatek času, můžete se hravě obrátit na profesionály, dělá to tak spousta lidí. Dokazuje to četnost vyhledávání dotazů jako „čištění čalounění praha“.

Přenechte tyto starosti na nás a vy se věnujte důležitějším věcem jako jsou vaši blízcí nebo si udělat chvilku jen sami pro sebe. Navíc můžete i ušetřit, protože potřebné vybavení i čistící přípravky nejsou vždy zrovna nejlevnější.

Objednat čištění koberců a čalounění
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky