Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
Darovat úklid Darovat úklid
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Při čištění koberců nemusíte vypustit duši. Jak se o něsprávně starat?

Koberce jsou oblíbenou podlahovou krytinou v domácnostech i kancelářích. Nabízí totiž skvělý akustický útlum, ale i výborné tepelněizolační vlastnosti a změkčuje každý váš došlap. Jak na jeho údržbu?

Základem správné péče o koberce je pravidelnost

Základním pravidlem správné péče o vaše koberce je především pravidelnost. Koberce byste tak podle jejich zátěže měli vysávat minimálně jednou týdně a aspoň jednou za půl roku vyčistit. V případě znečištění byste se do čištění koberce měli pustit bez odkladu, aby šla skvrna vyčistit. Ne, vždy je to však možné.

Jak vybrat nejlepší prostředek na čištění koberců? Je to jednoduché, nejprve vybírejte podle typu čištění, jež chcete aplikovat. Vybrat si můžete mezi suchým a mokrým čištěním, z nichž má každý své výhody a nevýhody. Zároveň pak vyžadují i jiné vybavení. K suchému čištění vám postačí výkonů vysavač a kartáč, k mokrému čištění je pak nejvhodnější vysavač s extraktorem. Pokud nemáte potřebné vybavení je jednodušší se obrátit na profesionály.

Jestliže se však jedná jen o jednu skvrnu, mohou vám pomoci běžné věci ve vaší domácnosti, jako je jedlá soda a ocet. Jedlá soda dokáže odolné povrchové skvrny nejenže vyčistit, pokud ji aplikujete jako pastu, ale odstranit z koberce i zápach. Ocet je pak skvělým přírodním odmašťovačem, dejte si však pozor na jeho koncentraci a radši ho rozřeďte a vyzkoušejte na místečku, které není vidět. Méně kvalitní tkaniny by totiž mohl odbarvit.

Čištění koberců od profesionálů začíná být trendem

To, že čištění koberců řada lidí především ve velkých městech, přenechává na specializovaných firmách dokazuje vysoká hledanost dotazů „čištění koberců praha“ nebo „čištění koberců a sedaček praha“. Tyto služby totiž zpravidla nabízejí stejné specializované firmy.

Podle vyhledávače Google pak lidé stále častěji hledají i specializované služby kam patří i čištění vlněných koberců praha. Právě vlněné koberce jsou totiž mimořádně citlivé na čistící prostředky, ale i aplikovanou teplotu při čištění.

Využijte našich služeb, profesionalitou a cenou budete příjemně překvapeni!

Přestaňte prohledávat katalogy firem, které nabízejí čištění koberců praha a podívejte se na naši nabídku. Vašim kobercům vrátíme novistvý vzhled a nezatížíme ani příliš vaši peněženku. Podívejte se na ceny našich služeb a přesvědčte se o tom sami!

Objednat čištění koberců
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky