Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
Darovat úklid Darovat úklid
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Chystáte se při jarním úklidu vyčistit koberec? Začněte sedačkou!

Čištění koberců není nutné provádět nijak často, pokud se nestane nějaká ta nehoda bohatě stačí koberec vyčistit jednou ročně nebo i jednou za dva roky. Pokud máte doma malé děti nebo zvířata, je pak vhodné koberce čistit jednou až dvakrát za rok a ideální dobou je právě jarní úklid.

Než se však pustíte do vlastního čištění koberců, je vhodné uklidit všechny výše položené plochy, aby pak na čerstvě vyčištěný koberec nepadaly nečistoty. Opomenout byste neměli ani sedačku.

Čím čistit koberce a sedačky?

Pro čištění koberců a sedaček se skvěle hodí některé modely vysavačů, jež jsou vhodné pro mokré či suché čištění. Jelikož není nijak praktické mít ve skříni objemný stroj na čištění, když budete koberec čistit maximálně dvakrát ročně je mnohem lepší si jej za drobný peníz zapůjčit. Většina vysavačů na čištění koberců je navíc vhodná i pro čištění čalounění včetně sedaček, stačí si jen zapůjčit správný model, s dostatkem příslušenství. Kromě vlastního stroje na čištění sedaček a koberců je pak velmi důležité volit i správné čistící prostředky, které budou účinné, ale ne příliš agresivní, aby nedošlo k poškození vláken textilií.

Jak vybrat vhodnou půjčovnu vysavačů na čištění sedaček?

To že se k půjčování vysavačů a tepovačů, které jsou vhodné pro čištění sedaček a koberců přiklání mnoho lidí, dokazují data z aplikace sklik.cz nebo Google Ads. Jednoduché výrazy jako „pujcovna vysavacu na cisteni sedacek“ nebo „pujcovna vysavacu na cisteni kobercu“ denně vyhledávají desítky lidí. Možná jste se tak k nám na blog dostali i vy.

Nezapomínejte na to, že vhodnou půjčovnu, byste neměli vybírat jen podle ceny, ale především dle její lokality, přidružených nabízených služeb, ale hlavně referencí od zákazníků.

Není lepší si nechat sedačku nebo koberec odborně vyčistit?

Zejména v případech, kdy nemáte ozkoušené žádné prostředky na čištění koberce nebo sedačky, je vhodné se zamyslet, zda nechcete, aby vám sedačku či koberec vyčistil profesionál.

Dnes už se nejedná o nijak drahou službu a využívá ji, nebo poptává spousta lidí. Vždyť i dotazy jako „cistěni sedacek praha“ nebo „cisteni sedacek a kobercu“ denně vyhledá dle sezóny i více jak 100 lidí denně.

Pokud se rozhodnete využít služeb profesionálů ušetříte nejen čas, který byste strávili vlastním čištěním sedačky či koberce, ale i s výsledkem budete na první pokus spokojeni. Zaměstnanci firem zaměřujících se na úklid a čištění sedaček a koberců už totiž znají triky, jak se poprat s určitými typy odolných nečistot nebo nepříjemných zápachů. Mnohdy pak využijí nejen specializované čistící prostředky, ale i osvědčené babské rady na čištění koberců a sedaček.

Objednat čištění pohovek a koberců
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky