Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
Darovat úklid Darovat úklid
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Chystáte se čistit sedačku nebo koberec? Podívejte se, podle čeho vybírat čistič

Koberce a sedačky bývají zpravidla ozdobou každého interiéru, které zvou návštěvníky dále. Ať už se jedná o vybavení domácnosti nebo komerčního prostoru, je potřeba jim věnovat určitou péči, aby si svůj původní vzhled zachovaly co nejdéle.

Součástí péče o koberce a sedačky je nejen jejich vysávání, ale i občasné čištění. S různou mírou znečištění těchto textilii si pak jednoduše poradí výkonný čistič koberců a sedaček.

Jak vybrat vhodný čistič sedaček?

Na trhu dnes najdete nepřeberné množství tepovačů, multifunkčních vysavačů nebo tepovacích vysavačů, které vlastně označují čistič koberců a sedaček. Zejména pokud jsou vybaveny užšími hlavicemi či hlavicemi s ohebným kloubem je možné jej označit čistě jako čistič sedaček, protože se s ním budou skvěle čistit všechny skuliny a zaoblené části.

Jedním ze základních ukazatelů při výběru čističe koberců a sedaček je nejen příslušenství, které je součástí balení, ale i příslušenství, které se dá dokoupit.

Mnohem důležitější je však výkon čističe koberců a sedaček. V tomto ohledu by vás měl zajímat nejen výkon sacího motoru, ale i čerpadla, protože síla čerpadla ukazuje, jak hluboko do vláken se čistící roztok dostane. Výkon sacího motoru pak odráží schopnost vysát tento roztok z koberce. Mezi osvědčené značky patří výrobky značky Kärcher, jeho oblíbenost pak ukazuje i skutečnost, že dotaz „karcher čistič sedaček“, patří mezi nejhledanější na českém internetu.

Dalším důležitým parametrem u čističe koberců je velikost plochy, kterou zvládne najednou vyčistit. Díky tomu se dozvíte, zda zvládne vyčistit koberec ve vašem obýváku dříve, než bude potřebovat provozní přestávku nebo doplnit nádržku na čistící roztok.

Jak vybírat parní čistič sedaček?

Parní čistič sedaček nebo také parní vysavač se používá nejen na čištění sedaček, ale i koberců a matrací. Od klasického tepovače se liší především tím, že rozpuštěné nečistoty a vlhkost zároveň vysává a nemusíte tak postup opakovat. Velký úspěch slaví parní čistič při odstraňování nežádoucích pachů z koberců a sedaček, při narovnávání přeleželého vlasu nebo otlačených míst u koberců, ale i při likvidaci roztočů a dalších mikroorganismů z koberců či čalounění.

Ačkoli je parní čistič sedaček praktickým pomocníkem, je nutné si dávat pozor při jeho prvním užití na určité tkaniny, protože nemusí snést vysokou teplotu páry. Zkuste tedy použít parní vysavač nejprve na místa, která nejsou přímo na očích u koberců třeba pod nábytkem, u sedačky jej můžete vyzkoušet zespodu sedačky nebo na části, která je u stěny. Poškození by pak mohlo být nevratné, a to by jistě byla škoda.

Objednat čištění koberců
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky