Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
Darovat úklid Darovat úklid
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Chcete okna beze čmouh? Zkuste mytí oken octem, které praktikovali i naše babičky!

Nejen před Velikonocemi a Vánocemi chce většina lidí, aby jejich okna vypadala čistě. Zejména krásných slunečných dní je na nich vidět každá nečistota, která přidělává lidem zcela zbytečně vrásky na čele. Přitom právě mytí oken patří mezi domácí práce, které jsou nejméně oblíbené, protože je to jednak fyzicky poměrně náročné, ale i tak trochu magie, aby okna byla opravdu čistá a beze čmouh.

Mytí oken s babskými radami

K tématice mytí oken se váže mnoho rada a tipů, nejčastěji se však můžete setkat s tipem na mytí oken octem, který je populární dodnes. Voda totiž obsahuje velmi často vysoký obsah vodního kamene, který může na skle zanechat nevzhledné čmouhy. Nejen s tím vám může pomoci obyčejný ocet. Obyčejný ocet je totiž velmi účinným odmašťovačem.

Než se tedy pustíte do mytí oken, namíchejte si vodu s octem, a to v poměru 1 dcl octa na 5 litrů vody, která by měla být nejlépe teplá nebo horká. S tímto roztokem vám na oknech nevzniknou nevzhledné čmouhy od vodního kamene, ale zároveň skvěle okna zbaví nečistot a mastnoty.

Aby byl výsledek, co nejrychlejší a nejlepší je skvělým pomocníkem klasická stěrka na mytí oken. Ačkoli to chce správný grif, jež je potřeba se naučit, je mnohdy spolehlivějším nástrojem než speciální přístroj na mytí oken.

Pokud vás trápí zašedlé nebo zažloutlé rámy, může vám pomoci obyčejná jedlá soda. Sodu smíchejte s malým množstvím vody tak, aby vám vznikla pasta. Tu naneste na rám, nechte chvíli působit a následně setřete. Soda bikarbona je totiž skvělým bělidlem.

Pro ještě intenzivnější účinek, pak můžete sodu na rámy nanést, nechat působit, pak postříkat octem a teprve následně setřít. Pěnění a bublání je běžnou reakcí, které se nemusíte bát.

Netroufáte si na mytí oken? Nejste sami, dnes se můžete obrátit na profesionály!

Zejména mytí oken ve výškách nebo zvenku je velmi náročným úkolem, který je vhodný přenechat na profesionály. Dnes se této činnosti věnuje velké množství úklidových firem, jež tuto službu nabízejí za velmi příznivé ceny.

Mnohdy se vám může stát, že řada firem ceny za své úklidové služby tají, ale naštěstí je tu stále více zodpovědných společností, které přistoupily k transparentní cenové politice. Díky čemuž najdete všechny ceny na jejich webových stránkách, stačí si zadat dotaz „mytí oken praha cena“ a během chvíle budete vědět na čem jste.

Stejné úklidové firmy dnes nabízejí mytí oken v domácnostech, ale i komerčních prostorech včetně výloh obchodů. Nemusíte tak složitě hledat firmu podle její specializace, což celý proces výběru výrazně usnadní.

Objednejte si mytí oken
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky