Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Německo
Berlín
Slovensko
Bratislava
+420 910 922 400
Call center working hours: pondělí až sobota, 8:00 to 18:00. After 18:00, you can write to us via messengers
Darovat úklid Darovat úklid
Call center working hours: pondělí až sobota, 8:00 to 18:00. After 18:00, you can write to us via messengers
Call center working hours: pondělí až sobota, 8:00 to 18:00. After 18:00, you can write to us via messengers
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Německo
Slovensko

Aby prádlo či nádobí bylo stále dokonale čisté, chce to správně pečovat o vaše pomocníky!

Pračka i myčka patří do stále více domácností, mnoho lidí jim však nevěnuje dostatečnou péči. Ta je důležitá nejen pro jejich správné fungování, ale i pro dlouhou životnost. Jak se o ně správně starat najdete v následujících řádcích.

Jak vyčistit myčku?

Po ukončení mycího cyklu je vhodné nechat dvířka myčky pootevřená, ať do ní proudí vzduch. Pravidelně byste se pak měli starat o to, aby byl filtr myčky čistý a jednou za pár týdnů myčku kompletně vyčistit. Myčku nádobí můžete vyčistit s originální chemií, kterou dnes seženete prakticky v každém obchodě, pomoci však může i ocet, kyselina citronová nebo soda.

Stačí nalít ocet do prostoru pro tablety a pustit myčku na nejdelší program. Následně vyčistěte filtr, případně otřete těsnění a máte hotovo.

Jak vyčistit pračku?

Aspoň základní péči byste měli své pračce věnovat po každém praní. Nejdůležitější je nechat u pračky po praní otevřená dvířka a zásobník na prášek, právě zde totiž zůstává nejvíce vlhkosti a hrozí tak množení nebezpečných bakterií, ale i vznik velmi nepříjemného hnilobného zápachu.

Samozřejmě i pračku můžete vyčistit díky originální chemii z obchodu, nyní však zjistíte, jak vyčistit pračku octem. Pokud chcete vědět, jak vyčistit pračku od zápachu, věnujte pozornost následujícím řádkům.

Do bubnu dejte dva hrnky běžného octa, zapněte pračku na nejvyšší stupeň, tedy na nejvyšší teplotu a počkejte až program skončí. Následně buben, těsnění a dvířka od pračky otřete suchým čistým hadrem, který nepouští vlákna. Následně vyjměte a vyčistěte zásobník na prášek a filtr pračky. Zejména zásobník na prášek pak i osušte.

Jak vyčistit pračku s octem a sodou

Pokud potřebujete odstranit hrubší nečistoty usazené v těsnění můžete použít účinnější prostředek, kterým je pasta ze sody, která se nechá působit na nečistotě a následně na ni nastříkat ocet. Směs začne pěnit a následně ji můžete hadrem setřít. Ocet se postará o eliminaci zápachu a mastnoty, soda pak rozpustí samotné usazeniny.

Jak vyčistit pračku s horním plněním?

Trochu odlišný je postup při čištění pračky s horním plněním. Nejprve pusťte pračku na nejdelší program a nejvyšší teplotu, v půlce programu ji zastavte a nalijte do bubnu asi půl litru octa. Nechte působit asi hodinu a pak program znovu spusťte. Po skončení pračku otevřete, aby odvětral zápach a následně otřete všechny části vlhkým čistým hadrem, který nepouští ani drobná vlákna. Dostatečnou péči přitom nevěnujte pouze samotnému bubnu pračky, ale i dostupným těsněním. Právě v těsněních často dochází k množení nežádoucích mikroorganismů.

Objednat úklid bytu
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky