Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Slovensko
Bratislava
Spojené státy
New York
Darovat úklid Darovat úklid
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Slovensko
Spojené státy

Aby každý pokrm krásně voněl, je nutné správně pečovat o troubu. Přinášíme tipy, jak vyčistit troubu!

Většina moderních trub je dnes již vybavena katalytickým čištěním, které čištění trouby výrazně usnadňuje. Jsou však nečistoty, se kterými si ani tyto trouby neporadí. Podívejte se na pár tipů o jejich správném čistění i jak vyčistit hodně špinavou troubu, aby znovu zářila čistotou a pečení v ní bylo radostí!

Jak vyčistit troubu od připálenin?

Základem při každém čištění trouby je její vyčištění od výrazných nečistot a připálenin. Můžete vyzkoušet s program čištění trouby, kterým vaše trouba disponuje, vhodnější však bude držet se návodu, je používali už naše babičky. Navíc nebudete potřebovat žádnou drahou chemii, postačí vám jedlá soda, voda a starý kartáček.

Sodu smíchejte s malým množstvím vody, aby vám vznikla konzistence husté pasty. Troubu předehřejte na 150 °C a následně naneste kartáčkem pastu na připáleniny. Následně nechte pastu působit klidně i přes noc. Druhý den postříkejte tato místa octem, který začne se sodou reagovat a následně směs setřete hadrem.

Dalším častým trápením bývá znečištěné sklo – jak vyčistit sklo u trouby?

I se silně znečištěným sklem vám může pomoci jedlá soda, spolu s práškem na pečení a špetkou soli. Umíchejte si hustší směs s vodou, naneste ji na sklo a nechte asi třičtvrtě hodiny působit. Následně ji stačí jen setřít. V případě potřeby je pak možné celý postup znovu opakovat.

Nemáte doma jedlou sodu? Nevadí, ukážeme vám, jak vyčistit troubu octem!

Ocet je skvělým čistícím prostředkem, který si poradí i s velkým nánosem mastnoty! Pro čištění trouby stačí její stěny otřít hadrem namočeným v octu a následně troubu ohřát na 150 °C. Pak nechte troubu zchladnout a otřete její povrch čistým hadrem. Po dokončení čištění, pak nechte troubu dostatečně dlouho odvětrat.

Velmi zajímavý je i návod, jak vyčistit troubu tabletou do myčky

Do trouby vložte misku s horkou vodou a následně pusťte troubu aspoň na 150 °C. Poté troubu vypněte a v rukavicích odstraňte z tablety do myčky veškeré obalové materiály, krátce ji namočte do horké vody a začněte s ní potírat všechny stěny trouby. Po zchladnutí trouby její stěny utřete suchým hadrem a v případě potřeby celý postup opakujte.

Nechcete experimentovat při čištění trouby? Obraťte se na profesionály!

Profesionální úklidové firmy nenabízejí pouze úklid domácnosti či kanceláří, ale i dílčí úkony jako je třeba čištění trouby, mikrovlnky nebo mytí oken. Vy si tak můžete objednat pomoc pouze na úklidové práce, které vám nejdou nebo je prostě z nějakého důvodu nemáte rádi.

Objednat mytí trouby
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky