Close
Vyber jazyk
Praha Praha
Česko
Praha Brno
Bělorusko
Minsk
Ukrajina
Kyjev
Lotyšsko
Riga
Německo
Berlín
Slovensko
Bratislava
+420 910 922 400
Call center working hours: pondělí až sobota, 8:00 to 18:00. After 18:00, you can write to us via messengers
Darovat úklid Darovat úklid
Call center working hours: pondělí až sobota, 8:00 to 18:00. After 18:00, you can write to us via messengers
Call center working hours: pondělí až sobota, 8:00 to 18:00. After 18:00, you can write to us via messengers
Darovat úklid Darovat úklid
Česko
Bělorusko
Ukrajina
Lotyšsko
Německo
Slovensko

Úklid nemáte asi nikdo rád. Co kdyby to šlo rychle? Přinášíme 5 tipů, jak rychle uklidit byt!

Asi každý má rád uklizený a útulný domov, málokdo však rád uklízí. S našimi tipy vám půjde úklid pěkně od ruky a pocit z uklizeného domova vydrží opravdu dlouho. Jak tedy uklidit jakkoli velký dům či byt snadno a rychle?

Jak uklidit byt?

Každý rozsáhlý úklid byste si měli předem naplánovat, abyste si vše předem připravili. Pokud byste hledali návod, jak uklidit, vše najdete stejný první krok, a to nachystat si všechny potřebné úklidové pomůcky, včetně chemie, a hlavně si na úklid nechat dostatečný čas. Není nic horšího, než když se konečně pustíte do práce a něco vám chybí nebo když nestíháte, protože jste časovou náročnost úklidu bytu podcenili.

Postupujte odzadu dopředu!

Když se rozhodnete uklidit byt, vždy začněte od nejzazšího pokoje a postupujte směrem dopředu. Vyhnete se tak zmatenému přecházení od jednoho úkolu k druhému, což často vede k neefektivitě a ve výsledku pak ke ztrátě motivace. Když budete mít uklizený jeden pokoj, můžete se směle pustit do dalšího nebo si dát krátkou pauzu s šálkem kávy či čaje.

Vždy uklízejte odshora dolů

Při úklidu všech prostor ve vaší domácnosti, vždy postupujte od nejvýše položených míst k těm nejnižším. Nejprve tak omeťte od prachu a jiných nečistot stop, věnujte péči vašemu lustru, nejvýše umístěným policím a postupně pokračujte až směrem k podlaze.

Koupelnu a toaletu ukliďte najednou

Základní úklid toalety a koupelny byste měli provádět, alespoň jednou za týden. Jedná se především o dotykové plochy jako je prkénko, umyvadlo nebo sprchový kout. Vyhnete se tak složitějšímu a namáhavějšímu čištění těchto ploch do budoucna. Mezitím, co necháte působit čistící prostředek ve sprchovém koutě, můžete se pustit do úklidu toalety nebo naopak.

Zbavte se zbytečností

Žádný prostor nevydrží být příliš dlouho uklizený, pokud nemá každá věc své místo. S kapacitou úložného prostoru bojuje mnoho lidí, řešením pak bývá poslat dál věci, které již více nezužitkujete. Oblečení, které vám již nesedí můžete darovat třeba armádě spásy, staré dětské hračky pak jistě uvítají v některém z azylových domů pro matky a děti.

Po úklidu vždy vyčistěte a vydesinfikujte všechny použité úklidové pomůcky

Všechny hadry, kartáče, houbičky a kyblíky po úklidu pořádně vyčistěte a náčiní se kterým jste uklízeli toaletu a koupelnu vydesinfikujte.

Tip ke správnému uklízení navíc

Tyto postupy můžete vštěpovat i vašim dětem, třeba když je budete učit, jak si uklidit pokoj. Do budoucna jim pak půjde úklid pěkně od ruky a nebudou s ním ztrácet tolik času.

Objednejte si úklid bytu
Hodnotit tento článek
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Rate 1
Nejnovější příspěvky